Οι 10 εθνικοί πειρασμοί του Μεξικού

d2cdcb7accd9ebeb3d7a164222d354b1Σήμερα σας παρουσιάζουμε την  άκρως λαχταριστή κουζίνα του Μεξικού. Εάν σας αρέσει, ετοιμαστείτε να «βασανιστείτε». Εάν πάλι όχι, μην ανησυχείτε γιατί δε θα είναι για πολύ! Μετά από αυτά που ακολουθούν, σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη!

Tortillas με μπριζόλα: Κομματάκια μπριζόλας, συνήθως ψημένης σε grill, μαριναρισμένα με σάλτσα, τσίλι και κύμινο. Μαζί με διάφορα λαχανικά τυλίγονται στην tortillaκαι δημιουργούν μία πεντανόστιμη λιχουδιά.

Tostadas με κοτόπουλο: Ουσιαστικά πρόκειται για tortillasτηγανισμένες μέχρι να γίνουν πολύ τραγανές. Πάνω τους προστίθεται ένα μείγμα από κοτόπουλο, αβοκάντο, φασόλια,ψιλοκομμένο μαρούλι και σάλτσα.

Quesadillas με κοτόπουλο, τυρί και τσίλι: Είναι μία από τις καλύτερες ίσως quesadillas που κι αυτή πολλές φορές συνοδεύεται από guacamole.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ QUESADILLAS

Burritos με γαλοπούλα: Επειδή τίποτα δεν είναι απλό με τους Μεξικανούς, το εξαιρετικό αυτό πιάτο περιλαμβάνει εκτός από γαλοπούλα και μία σαλάτα από φρέσκα φρούτα με γλυκιά και πικάντικη γεύση.

Enchiladas:Tortillasαπό καλαμπόκι ή αλεύρι γεμίζονται με κρέας, τυρί, θαλασσινά ή λαχανικά και μαζί με την κατάλληλη σάλτσα ή sourcreamή και τα δύο δημιουργούν ένα από τα πιο γευστικά πιάτα.

Chimichangas με κοτόπουλο και cheddar: Όπως έχετε καταλάβει μέχρι τώρα, το κοτόπουλο είναι αγαπημένο υλικό στην Μεξικάνικη κουζίνα. Εδώ, ξανά, χρησιμοποιείται ως γέμιση στα chimichangas (είδος πίτας σαν τα burritos) και δημιουργεί τον απόλυτο πειρασμό με το λιωμένο cheddar.

Tamales: Φωλιές καλαμποκιού γεμιστό με κρέας, τυριά ή και φρούτα. Αλμυρό ή γλυκό, αξίζει τη δοκιμή!

Ο ψητός σολομός με σάλτσα από μαύρα φασόλια αποτελεί ένα ιδιαίτερα γευστικό πιάτο και παράλληλα πολύ υγιεινό. Πολλοί στη σάλτσα προσθέτουν και διάφορα άλλα «καλούδια», όπως για παράδειγμα το καλαμπόκι.

Mexican salsa & chips

Mexican salsa & chips

Salsa & Chips: Σπιτικά chips από tortilla τηγανισμένα σε φυτικό λάδι που σερβίρονται με μία σάλτσα από ντομάτα, κρεμμύδι και λάδι για να βουτάς.

Pozole: Εάν σας αρέσουν οι σούπες, τότε βρήκατε το πιάτο σας! Το Pozoleείναι μια σούπα με κοτόπουλο, χοιρινό ή λαχανικά, πολλά βότανα και μπαχαρικά. Λίγο πριν σερβιριστεί, πάνω του τοποθετείται μαρούλι, κρεμμύδι, limeκαι τσίλι.

Αν μπήκατε στον πειρασμό και θέλετε να πάτε για φαγητό ή ποτό σε κάποιο μεξικάνικο εστιατόριο, δεν έχετε παρά να μπείτε στο e-table και να κάνετε εύκολα και γρήγορα την κράτησή σας!

You may also like