Παιδικό θέατρο: Η Ξεχασιάρα Μελίσσα στο Θέατρο Τ (Θεσσαλονίκη)

1Την Κυριακή είχα τη χαρά να βρεθώ με τον ανιψιό μου στο Θέατρο Τ (Φλέμινγκ 16, 2310-854333) στην παιδική παράσταση της ομάδας 2+2 «Η Ξεχασιάρα Μελίσσα» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Άννας Γαρεφαλάκη.

Μία Μελισσοκόμος ονειρεύεται. Ονειρεύεται πως μία μικρή μέλισσα, η Μελίσσα, βρέθηκε απομακρυσμένη από το σμήνος και την κυψέλη της. Απορυθμισμένη από τα ραδιοκύματα των κινητών τηλεφώνων και τους ρύπους, η Μελίσσα ξεχνά ακόμη και… τι ακριβώς ψάχνει! Στην αναζήτησή της θα γνωρίσει τον Γλύκα, έναν κηφήνα που της μαθαίνει πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι κι η χαρά που αυτό δημιουργεί. Μαζί ο Γλύκας κι η Μελίσσα θα ζήσουν μία μοναδική περιπέτεια, θα συναντήσουν δυσκολίες αλλά και τη Μέλια, μία μέλισσα που θα τους δείξει τι πρέπει να κάνουν. Τι θα μάθουν ο Γλύκας κι η Μελίσσα από αυτήν τους την περιπέτεια;

3

Η «Ξεχασιάρα Μελίσσα» είναι μία παράσταση που συνδυάζει ιδανικά θέατρο, τραγούδι, χορό και φυσικά παιχνίδι. Παράλληλα μέσα από μία ιστορία με χρώμα και ζωντάνια, τα παιδιά μαθαίνουν πόσο μοιάζει η κοινωνία των μελισσών με αυτήν την ανθρώπων και τα διδάσκει πόση σημασία έχουν ο σεβασμός στο περιβάλλον και η ανάγκη να το προστατεύσουμε. Φυσικά τα παιδιά μαθαίνουν και πόσο σημαντικές αξίες είναι η συλλογικότητα κι η φιλία.

4 5

Αν είστε δάσκαλος/δασκάλα και διαβάζετε αυτές τις γραμμές, τότε να σας ενημερώσω πως μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Άννα Γαρεφαλάκη τηλεφωνώντας στο 2315-519710 ή στο 6947-712629 προκειμένου να κανονίσετε μία οργανωμένη παράσταση, μια που αυτές θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Από εμένα… καλά να περάσετε!

You may also like