Πλέξιμο, μια μέθοδος anti-stress για όλες τις ηλικίες

Ήταν αρκετές φορές που άκουγα φίλες μαμάδες να μου λένε πως θέλουν να αρχίσουν το πλέξιμο ως χόμπι για να απασχολούν το μυαλό τους τις ελεύθερες ώρες τους… Ώστε να χαλαρώνουν από προβληματισμούς ή έντονο στρες από την δουλειά τους. Η αλήθεια είναι πως είτε πλέκεις με βελόνες είτε με βελονάκι ή ακόμη και αν ασχολείσαι με macramé, η συγκέντρωση στο εδώ και τώρα γίνεται αυτόματα. Για όσες δεν το γνωρίζετε, αυτός είναι ένας παραδοσιακός τρόπος διαλογισμού. Τον είχαν ως πρακτική τα παλαιότερα χρόνια, μα αποδεδειγμένα και σήμερα έχει ακόμη περισσότερη αίγλη. Αν δεν διαβάζετε αρκετά και δεν έχετε αρκετή υπομονή ώστε να συγκεντρωθείτε σε ένα βιβλίο στις μέρες μας τότε μια τέχνη δεν είναι ποτέ περιττή.

 Η Αθηνά Αναγνωστοπούλου (@tinaanagn) ως δασκάλα πλεξίματος σε οποιαδήποτε μορφή κλωστής αλλά και τεχνικής ισχυρίζεται πως είναι πολύ τυχερή που χάνεται μέσα στα σχέδια της. Το βασικό; Δεν αγχώνεται με τις τωρινές συνθήκες. Μας προσκαλεί να δελεαστούμε στον κόσμο των χρωμάτων και των νημάτων… Δημιουργώντας την δική μας όαση μέσα από το μέτρημα των πόντων…

@tinaanagn/ instagram

Πλέξιμο με βελόνες..

Είναι καλό να υπάρχει η αντιστοιχία μεταξύ βελόνας και νήματος αλλά εάν δεν το καταφέρετε για κάποιο λόγο τότε δεν θα είναι τρομερό πρόβλημα. Αυτό που θα συμβεί είναι εάν έχουμε ένα χοντρό νήμα και λεπτές βελόνες το πλεκτό που θα δημιουργήσουμε να είναι σφιχτό. Καλό είναι ως αρχάριες να ξεκινήσετε με κάτι απλό και ξεκάθαρο όπως ένα κασκόλ λαιμού. ” καλός και ο ανάποδος πόντος ακόμη και η ζέρσεΐ πλέξη δεν θα μας μπερδέψουν καθόλου.” Η ειδικός μας συμβουλεύει ότι μπορούμε να τα μάθουμε εύκολα μέσα από βοηθήματα πλεξίματος.

Βελόνες ή βελονάκι;

Μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα με αυτό το μικρό αξεσουάρ. Η πρακτική είναι λίγο διαφορετική μα οι πόντοι το ίδιο. Η αλήθεια είναι στο τρόπο κρατήματος και τι σας ευχαριστεί περισσότερο. Πάντως οι βελόνες και το βελονάκι θέλουν την απόλυτη συγκέντρωση σας στο μέτρημα αλλιώς έρχεται άμεσα το λάθος και το ξήλωμα.

Μακραμέ

Η Αθηνά μας εξηγεί πως αυτή η τεχνική ίσως μας ζορίσει λίγο περισσότερο. Οι πολλές κλωστές συγχρόνως και τα διαφορετικά χρώματα μπορεί να μας ζαλίσουν για αρχή. Ένα καλό ti pείναι να διαλέξουμε ανοιχτόχρωμα σχέδια και απλές τεχνικές για να εξοικειωθούμε στο δέσιμο. Επίσης, προσέχουμε να αγοράσουμε καλής ποιότητας κλωστή όπως βαμβακερή κερωμένη. Ένα απλό βραχιόλι θα σας φανεί πως έχετε καταφέρει τρίαθλο. Το σίγουρο είναι ότι θα σας χαροποιήσει τόσο που θα ξεχάσετε τον χρόνο σίγουρα.

Προσωπικά, το Μακραμέ είναι κάτι που θα ασχοληθώ κάποια στιγμή αφού τελειώσω πρώτα με μια τσάντα που έχω αρχίσει ήδη..

You may also like