Πρόταση για DVD: Things we lost in the fire

 Things_we_lost_in_the_fire_1 Η Audrey (Halle Berry) δε συμπάθησε ποτέ τον παιδικό φίλο του συζύγου της, τον Jerry (Benicio Del Toro). Πάντα πίστευε πως μόνο μπελάδες μπορούν να προκύψουν εξαιτίας του. Όταν, όμως, ο Brian (David Duchovny) σκοτωθεί σε μία συμπλοκή, η κηδεία του θα είναι η αφορμή για ένα νέο κεφάλαιο, τόσο για την Audrey, όσο και για τον Jerry, ο οποίος είναι ηρωινομανής. Η Audrey θα του προσφέρει στέγη και θα προσπαθήσει να τον στηρίξει όχι μόνο για να απεμπλακεί από τα ναρκωτικά, αλλά και για να ξαναρχίσει τη ζωή του. Ο Jerry από την άλλη θα έρθει κοντά στην Audrey και στα δυο της παιδιά και θα προσπαθήσει να τους βοηθήσει να συνεχίσουν τη ζωή τους. Οι συγκρούσεις, όμως, είναι στον ορίζοντα. Θα μπορέσουν να παρακάμψουν τις διαφορές τους για να ξεκινήσουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους;

                Ξεκινώντας από το σενάριο του Allan Loeb, ο οποίος σύμφωνα με την έρευνά μου έχει υπογράψει σενάρια κομεντί όπως το «Σύζυγος για ενοικίαση» και το «Δωρητή… σπέρματος», έχω να πω πως ενώ τις δύο αυτές ταινίες ομολογουμένως τις «σνόμπαρα» (δεν ήμουν ποτέ ιδιαίτερα φίλη των κομεντί, άλλωστε), με το «Things we lost in the fire» μ’ έπεισε πως μπορεί να παίξει και σε άλλο στρατόπεδο. Τι εννοώ μ’ αυτό; Συνθέτοντας μία τρυφερή ιστορία ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς ανθρώπους, καταφέρνει να φέρει τον θεατή πιο κοντά στο δράμα του κάθε χαρακτήρα.

Έχουμε, λοιπόν, μία ιστορία που δύσκολα θα άφηνε κάποιον ασυγκίνητο. Όσον αφορά στη σκηνοθεσία της Δανής Susanne Bier, παρ’ όλο που δεν είμαι εξοικειωμένη με τη δουλειά της – για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, έμαθα το όνομά της από αυτήν την ταινία! – σίγουρα με αυτήν την ταινία με προτρέπει ώστε να δω κι άλλες ταινίες της για να έχω μία καλύτερη εικόνα για τη δουλειά της. Προς το παρόν, πάντως, μπορώ σίγουρα να πω πως το «Things we lost in the fire» είναι ένα πολύ καλό δείγμα της δουλειάς της.

Things_we_lost_in_the_fire_3 Περισσότερο, όμως με κέντρισαν οι ερμηνείες των Halle Berry και Benicio Del Toro. Αν ήταν να προταθεί η Berry για Oscar και να βραβευτεί κιόλας, έπρεπε να είναι γι’ αυτήν την ταινία και σίγουρα όχι για τον «Χορό των Τεράτων». Ειλικρινά, ακόμη προσπαθώ να καταλάβω τι σκεφτόταν εκείνη τη χρονιά η επιτροπή. Θα μου πείτε, δεν είσαι εσύ στην επιτροπή. Καλά, αυτό είναι σίγουρο! Αλλά πολύ θα ήθελα να ήμουν για να δω πώς σκέφτονται!

Όσο για τον Benicio Del Toro, μπορεί να ερμηνεύει έναν ρόλο όπου τον έχουμε δει πολλές φορές (του περιθωριακού τύπου, όπου κάποιος από εμάς θα τον αγνοούσε ή θα τον φοβόταν), στο «Things we lost in the fire», όμως, δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Το να εμφανίζεται στο ένα μέρος της ταινίας «καθαρός» και στο άλλο να ερμηνεύει τον τοξικομανή είναι απίστευτα απαιτητικό. Κι όμως, το καταφέρνει και μάλιστα καταφέρνει να συγκινήσει τον θεατή με τον αγώνα του.

http://www.youtube.com/watch?v=D1XxDyHBo2U
Πρωταγωνιστούν: Halle Berry, Benicio Del Toro, David Duchovny, Alison Lohman, John Caroll  Lynch κ.α.

You may also like