Πρόταση για βιβλίο: “Η Σονάτα των στιγμών”, της Ελένης Πλαβούκου

i sonata twn stigmwnΗ Ελένη Πλαβούκου είναι ο άνθρωπος που με “καλωσόρισε” το 2000 στο δελτίο ειδήσεων του Ant1. Πέρα από καθηγήτρια μου στη σχολή δημοσιογραφίας, ήταν επί 8 χρόνια η διευθύντρια παραγωγής του δελτίου και συγχρόνως ένας άνθρωπος που με στήριξε πολύ…κυρίως ψυχολογικά!
Πριν από μία εβδομάδα περίπου μου τηλεφώνησε για να μου ανακοινώσει την έκδοση του πρώτου της μυθιστορήματος, με τίτλο “Η Σονάτα των Στιγμών”, από τις εκδόσεις ΕΞΗ.

Το βιβλίο με δικά της λόγια :
“Θέμα του, οι πραγματικά μεγάλες επαναστάσεις της καθημερινότητας μας , αυτές που θέλουν κότσια και ηρωισμό για να απορρίψουμε, να αγκαλιάσουμε και να ζήσουμε στιγμές και καταστάσεις, πηγαίνοντας μπροστά.
Η πλοκή του ανατρεπτική, γιατί αφορά αυτές τις στιγμές που η δύναμη και η ένταση τους ανατρέπουν την ζωή μας για να δώσουν χώρο στο καινούργιο που θα μας δοκιμάσει ή θα μας επιβραβεύσει.
Έχει την ένταση της σονάτας του έρωτα των κορμιών και του μυαλού που σε κάθε δύσκολη καμπή πιστεύω ότι γίνεται ο καταλύτης των μεγάλων εξελίξεων.

Είναι ένα καλοκαιρινό- αλλά όχι μόνον- μυθιστόρημα…”

Η επίσημη περίληψη της υπόθεσης:
“Τι ρόλο μπορεί να παίξει ένας άνδρας στη ζωή μιας γυναίκας, ένας πολύ γοητευτικός άνδρας, όταν τον συναντά σε συνθήκες που την απασχολούν όλα τα άλλα εκτός από μία σχέση;
ELENI plavoukouΠόσος χρόνος χρειάζεται για ν’ αλλάξουν τα πάντα; Μία ολόκληρη ζωή ή ένα λεπτό; Μια πολύωρη συζήτηση ή τρεις μονάχα λέξεις; “Θέλω να χωρίσουμε”, αποφασίζει να πει η Δέσποινα και από κει και πέρα τίποτα δεν παραμένει ίδιο. Έχει λόγους να χαρεί για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται μπροστά της; Ή θα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της;
Η ζωή μας είναι γεμάτη στιγμές. Στιγμές όμορφες, άσχημες… Στιγμές που αγωνιζόμαστε. Στιγμές που τολμάμε. Στιγμές που πρέπει να ζήσουμε!”

Σύντομα θα το διαβάσω και θα σας πω την άποψή μου… απλά ήθελα να πάρετε μία ιδέα, πριν αγοράσετε τα βιβλία των διακοπών, ώστε να το συμπεριλάβετε στη λίστα σας!

You may also like