Πρόταση για (διαδικτυακό) βιβλίο: «Ένας Ιός με Κορώνα»

Βρήκαμε ένα ωραίο διαδικτυακό παραμύθι “για έναν ιό με …κορώνα και με αισιόδοξο τέλος ότι «ζήσαμε εμείς καλά και ο Κορονοϊός χειρότερα” για τους μικρούς φίλους μας που μπορείτε να εξηγήσετε με έναν διασκεδαστικό τρόπο και απλά την κατάσταση που επικρατεί.

Η βρεφονηπιοκόμος, Χαρά Πάτρα, μας ζωντανεύει με έξυπνα σκίτσα όλους τους ιούς.

Το παραμύθι της Χαράς Πάτρα «Ένας ιός με κορώνα» με δική της εικονογράφηση, κυκλοφορεί ελεύθερο διαδικτυακά από τις εκδόσεις «Φιλύρα» εδώ και έξι μέρες και ήδη αποτελεί «εργαλείο» για πολλούς γονείς που θέλουν να εξηγήσουν στα παιδιά – προσχολικής ηλικίας αλλά και δημοτικού -την κατάσταση.

«Η ιδέα μού ήρθε όταν προσπάθησα να εξηγήσω στα δικά μου παιδιά τι συμβαίνει με τον κορονοϊό. Καθίσαμε λοιπόν στο τραπέζι της κουζίνας, τους μιλούσα και ζωγράφιζα και έτσι, σιγά σιγά, γεννήθηκε το παραμύθι»,

Χαρά Πάτρα (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ )

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Στην Ιούπολη, την χώρα των ιώσεων, από νωρίς επικρατούσε φασαρία στο μέγα συμ- βούλιο των ασθενειών.

Η γρίπη είχε πάρει τον λόγο και μιλούσε για την λήξη της εποχής που εμφανίζεται.

«Χα, χα, χα», ακούστηκε στο βάθος ένας ιός. «Σε είχα για πιο δυνατή. Τι είναι αυτά; Άντε, αρρωστήσαμε κάμποσα παιδάκια κι αυτό ήταν; Εγώ άλλα ονειρεύομαι για την καριέρα μου…»

Πατήστε πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο για να το διαβάσετε στα παιδιά σας και μετά προτρέψτε τα να  ζωγραφίσουν με τον δικό τους τρόπο τον Κορωνοϊό ή ό,τι άλλο τους έκανε εντύπωση από την ιστορία.

https://online.fliphtml5.com/ksfx/tcou

photo credits: @hudsoncrafted (unsplash)

You may also like