Πρόταση για dvd : Pete’s Dragon (2016)

Τα κυριακάτικα βράδια είναι πάντα ιδανικά για ταινία στο σπίτι… τα καλοκαιρινά κυριακάτικα βράδια, όμως, είναι ακόμη καλύτερα για ταινίες για όλην την οικογένεια! Απόψε ξεναγός μας είναι ο μικρός Pete.

Ήταν μόλις πέντε ετών όταν έχασε τους γονείς τους μετά από αυτοκινητικό δυστύχημα κοντά στο δάσος. Κι ίσως ο Pete να μην επιβίωνε από την αγέλη των λύκων που τον κυνήγησαν, αν δε συναντούσε έναν τεράστιο και… μαλλιάρο (!) δράκο. Αυτός ο δράκος όμως έμελλε να είναι ο προστάτης και φίλος του Pete, γι’ αυτό κι ο Pete του έδωσε το όνομα Elliot από το αγαπημένο του βιβλίο.

Έξι χρόνια μετά η δασοφύλακας Grace Meacham (Bryce Dallas Howard) ανακαλύπτει τον Pete (Oakes Fegley) στο δάσος και τον παίρνει υπό την προστασία της, έκπληκτη με το γεγονός πώς ένα μικρό παιδί επιβίωσε τόσο καιρό μόνο του στο δάσος. Ένας δάσος που, όπως η ίδια λέει, το γνωρίζει σαν την παλάμη του χεριού της. Κι είναι φυσικά πολύ δύσκολο να δεχθεί την εξήγηση του Pete, πως ζούσε μαζί με τον Elliot και πως ο Elliot είναι όντως δράκος. Ο μόνος που πιστεύει τον Pete είναι ο πατέρας της Grace, ο κύριος Meacham (Robert Redford) που για χρόνια προσπαθεί να πείσει την κόρη του πως ο μικρός λέει την αλήθεια. Την ίδια στιγμή ο Elliot ψάχνει ανήσυχος για τον Pete και κάποιοι άλλοι αναζητούν τον ίδιο τον Elliot.

Η ταινία “Ο Pete Κι Ο Δράκος Του” είναι μία φρέσκια, live action οπτική της κλασσικής (πια) ομότιτλης ταινίας της Disney που προβλήθηκε το 1977. Το σενάριο της, βασισμένο στο πρωτότυπο των Malcolm Marmorstein, Seton I. Miller και S. S. Field, υπογράφουν οι Toby Halbrooks και ο David Lowery, ο οποίος έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία.

Για αυτήν την ταινία δε θέλω να μακρηγορήσω. Όχι πως δε μπορώ να μιλήσω για το καθαρά κινηματογραφικό/τεχνικό κομμάτι της ταινίας, το οποίο είνα άρτιο τόσο από σκηνοθετική σκοπιά όσο κι από σκηνική δημιουργία κι εφέ – μπορείς πραγματικά ακόμη και να νιώσεις τη γούνα του Elliot αν απλώσεις το χέρι σου! Προτιμώ να σας πω τι έμεινε σε μένα – και τι θα αντιληφθείτε κι εσείς όταν φτάσετε στους τίτλους τέλους.

Ακόμη κι αν κάποιος δεν έχει δει την πρώτη ταινία του 1977, το τρυφερό συναίσθημα της σχέσης ανάμεσα στον Pete και τον Elliot παραμένει, χωρίς μάλιστα αυτό το συναίσθημα να γίνεται “γλυκανάλατο”. Αν και πολλοί θα συγκρίνουν την ταινία με άλλες παραγωγές τύπου “το αγόρι κι ο σκύλος του” (βλ. το σπαραξικάρδιο “Old Yeller”!), σύντομα μπορούν να αντιληφθούν πως πρόκειται για μία ιστορία πέρα από αυτό. Πρόκειται για ένα μάθημα για μικρούς, αλλά και μεγάλους, για τη δύναμη της φιλίας. Κι αν νομίζετε πως ένα αγόρι, μία νέα γυναίκα ή ακόμη κι ένας ηλικιωμένος πια άνδρας δε μπορούν να γίνουν φίλοι με ένα… δράκο, τότε μάλλον χάνετε το νόημα της Μαγείας της φιλίας – αξία που η Disney προωθεί χρόνια τώρα με τις ταινίες της. Ειδικά όσοι γονείς θέλετε να ενσταλάξετε αυτήν την αξία στα παιδάκια σας, το “Pete’s Dragon” είναι το πιο ευχάριστο “μάθημα” για να το καταφέρετε!

Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!


Πρωταγωνιστούν: Bryce Dallas Howard, Oakes Fegley, Robert Redford, Wes Bentley, Karl Urban, Oona Laurence κ.α.

You may also like