Ράνια Θρασκιά: “Το να «ΚΟΙΤΑΩ ΜΠΡΟΣΤΑ» είναι μια ξεκάθαρη στάση ζωής για μένα”

Rania ThraskiaΗ γνωριμία μας , μετράει σχεδόν 13 χρόνια…. Η δύναμη της προσωπικότητάς της με την γλυκύτητα που αποπνέει αποτελούν τον συνδιασμό της πετυχημένης γυναίκας, που θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο. Σήμερα, ως Ημέρα της Γυναίκας, δεν θα μπορούσαμε να «φιλοξενήσουμε» κάποιο άλλο πιο ιδανικό πρόσωπο, πέρα από τη Ράνια Θρασκιά.

 

The Kmagazine: Πολύ πρόσφατα δημοσιεύτηκε το βιβλίο σου «Κοιτάω Μπροστά». Πόσο αυτοβιογραφικό είναι;
Ράνια Θρασκιά: Δεν γίνεται να γράφω για όλα αυτά τα θέματα που αγγίζουν τις ζωές όλων μας, χωρίς – ηθελημένα ή άθελά μου-  να  βάζω κομμάτια από την ψυχή μου και από τις εμπειρίες της δικής μου ζωής.

The Kmagazine: Ήταν μέσα στα όνειρα σου να γράψεις ένα βιβλίο;
Ράνια Θρασκιά:   Μου αρέσει πολύ να εκφράζομαι μέσα από το γραπτό λόγο και  η συγγραφή ενός βιβλίου με συναρπάζει τόσο που ήταν πάντα όνειρό μου να έχω το δικό μου βιβλίο! Λίγους ανθρώπους θαυμάζω τόσο βαθιά όσο τους σημαντικούς συγγραφείς που στολίζουν τον κόσμο μας με τα βιβλία τους.

The Kmagazine:  Έχεις σπουδάσει ψυχολογία και παιδαγωγικά. Πόσο σε βοηθούν ώστε να αντιμετωπίζεις με αισιοδοξία τη ζωή, μιας και είσαι ένας άνθρωπος με θετική αύρα και μόνιμο χαμόγελο!
Ράνια Θρασκιά: Θεωρώ ότι η γνώση είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Παρόλα αυτά από μόνη της δεν εξασφαλίζει την ευτυχία ή την εσωτερική μας γαλήνη. Οι άνθρωποι που επιλέγουμε για να μοιραζόμαστε τη ζωή μας μαζί τους και το να γνωρίζουμε καλά ποιοι είμαστε, είναι επίσης απαραίτητα συστατικά για να είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι, ειδικά στην Ελλάδα του σήμερα…

The Kmagazine: Μαμά, σύζυγος, συγγραφέας, παρουσιάστρια/ δημοσιογράφος. Τετράπτυχο της επιτυχίας… Χρειάζεται τεράστια προσπάθεια για να είσαι όσο το δυνατό καλύτερη; Πώς τα καταφέρνεις;
Ράνια Θρασκιά: Είναι πολύ νωρίς για μένα, για  να δω τη συγγραφή ως επάγγελμα. Αυτό που μπορώ να πω για αυτό το βιβλίο, είναι ότι προσπάθησα πολύ και για μεγάλο χρονικό διάστημα, για να είναι κάτι που θα αξίζει το χρόνο που θα του αφιερώσουν οι αναγνώστες. Και είμαι εξαιρετικά ευγνώμων γιατί το έχουν ήδη αγκαλιάσει με αγάπη και μου μιλούν με πολύ όμορφα και τρυφερά  λόγια για το «ΚΟΙΤΑΩ ΜΠΡΟΣΤΑ» μου! Η επιτυχία τώρα, είναι μια σχετική έννοια στο μυαλό μου που συνήθως την αντιλαμβανόμαστε ο καθένας διαφορετικά… Για μένα πετυχημένος είναι ο χαρούμενος άνθρωπος.

koitaobrostaThe Kmagazine: Μητέρα δύο αγοριών… η απόλυτη ευτυχία! Ίσως μια κόρη, είναι ένας κρυφός «πόθος»;
Ράνια Θρασκιά: Είναι πολύ νωρίς ακόμα στη ζωή μας για να φανταζόμαστε και ένα ακόμη μέλος και δεν ήταν ποτέ στα αλήθεια ζητούμενο, για μένα, το φύλο ενός παιδιού.

The Kmagazine: Σε μερικές εβδομάδες θα ξεκινήσει να προβάλλεται η νέα σου τηλεοπτική προσπάθεια, σε συνεργασία με τον Λευτέρη Λαζάρου. Ένας πανέξυπνος και πολύ ζεστός άνθρωπος. Πώς πάνε οι προετοιμασίες;
Ράνια Θρασκιά: Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι πέρα από αυτό που ξέρουμε όλοι για εκείνον και ένας εξαιρετικός δάσκαλος. Από τον πλούτο των γνώσεων του θα μαθαίνουμε όλοι στην εκπομπή μας και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό!

The Kmagazine: Θα ήθελες να μας μιλήσεις για την εκπομπή;
Ράνια Θρασκιά: Η εκπομπή θα ξεκινήσει περί τα τέλη Μάρτη και θα προβάλλεται από την ΕΤ1. Αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι αν και λίγο αγχωμένοι. Σκοπός της εκπομπής είναι να ενημερώνει  και να βρίσκει πρακτικές και ρεαλιστικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, προτείνοντας έξυπνες ιδέες και αποτελεσματικούς τρόπους για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Θέματα επικαιρότητας και υγείας, προτάσεις ομορφιάς και διακόσμησης, συμβουλές για να αγαπήσουμε τον εαυτό μας αλλά και να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα αφορά στις πιο σημαντικές σχέσεις της ζωής μας.

Μαζί μας-εκτός από τον διακεκριμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου- θα είναι και ο αρχιτέκτονας Γιωργής Λαμπαθάκης, με προτάσεις και οικονομικές λύσεις  για να αλλάξουμε το χώρο μας. Φυσικά όλο αυτό στηρίζεται από μια ομάδα εξαιρετικών δημοσιογράφων.

FThe Kmagazine: Συνηθίζουμε να ρωτάμε για τις αρχές και τις αξίες των ανθρώπων που συναντούμε. Ποιο είναι το δικό σου μότο στη ζωή, που θέλεις να μεταφέρεις στους γιους σου;

Ράνια Θρασκιά:
Το να «ΚΟΙΤΑΩ ΜΠΡΟΣΤΑ» είναι το σύνθημα μου και μια ξεκάθαρη στάση ζωής για μένα. Αν και δεν είναι πάντα εύκολο να αφήνεις πίσω σου ότι σε πληγώνει και οδηγεί τη ζωή σου σε αδιέξοδο, ωστόσο είναι πάντα ο πιο σύντομος δρόμος προς τον εαυτό μας και τα όνειρά μας…

TheKmagazine: Να περιμένουμε στο μέλλον κι άλλο βιβλίο;
Ράνια Θρασκιά:Θα το ήθελα πολύ και η ανταπόκριση του κόσμου απέναντι στο βιβλίο μου, είναι η πιο δυνατή κινητήριος δύναμη!

Το βιβλίο της Ράνιας Θρασκιά “ΚΟΙΤΑΩ ΜΠΡΟΣΤΑ” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

You may also like