Στο Spit Jack ανανεώθηκε το menu…

και συνεχίζεις να τρως την καλύτερη πάπια στο κέντρο της Αθήνας σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον!

Όταν πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο αρκετές φορές, συνήθως δοκιμάζεις διαφορετικά πιάτα. Και καταλήγεις σε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σου. Στο Spit Jack, το κέντρο της Αθήνας, ό,τι και να φας, θα σου αρέσει. Ξέρεις ότι πας σε rotisserie, οπότε είναι δεδομένο ότι το menu περιστρέφεται γύρω από το κρέας… όμως το εντυπωσιακό είναι ότι και τα “συνοδευτικά” είναι εξίσου μοναδικά όσο και η πάπια, το κοτόπουλο ή η πορκέτα που θα αποτελεί το “κυρίως πιάτο”.

Ήδη με το που περνάς την πόρτα του, μπροστά σου βλέπεις τις σούβλες όπου σιγοψήνονται τα κρέατα. Αλλά την προσοχή σου τραβούν σίγουρα οι fancy πολυέλαιοι που προσδίδουν έναν Παριζιάνικο ερωτισμό, ενώ το υπόλοιπο σκηνικό σας ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη. Ειδικά, οι φωτογραφίες του αμερικανού καλλιτέχνη Cheyenne Randall, σε κάδρα που απεικονίζουν διάσημους stars μιας άλλης εποχής… γεμάτους tattoos!

Το Menu

Προσωπικά, σας προτείνω την πάπια.. με sauce Jack Daniels με λάδι τρούφας! Υπάρχουν φυσικά κι άλλες sauces, όπως αυτή με μουστάρδα Dijon και θυμάρι ή bbq. Όπως όσον αφορά στα κρέατα, πρέπει να δοκιμάσετε και το κοτόπουλο (που είναι πραγματικά γευστικό) ή την πορκέτα, που δεν σε “βαραίνει”. Υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλετε ένα plateau που περιλαμβάνει και τις 3 γεύσεις… δοκιμάστε το!

Φυσικά, το κρέας δεν τρώγεται σκέτο. Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ποικιλία στα συνοδευτικά. Πάλι εδώ εχω να σας προτείνω τον καταπληκτικό πουρέ πατάτας με λάδι τρούφας, τα μανιτάρια του δάσους ή το ψητό καλαμπόκι. Για το τελευταίο να σας πω ότι εγώ δυσκολεύτηκα, επειδή φοράω σιδεράκια, αλλά αν δεν φορούσα θα το παρήγγελνα κάθε φορά. Όπως επίσης και τις σαλάτες burrata με τα χρωματιστά ντοματίνια ή την coleslow.

Κι ένα γεύμα ή δείπνο δεν είναι ολοκληρωμένο, αν δεν πάρεις ένα επιδόρπιο. Ή δύο; Σούπα σοκολάτας με chilly ή lemon pie με παγωτο καϊμάκι. Και τα δύο σίγουρα… για να καλύψετε τις επιθυμίες όλων των συνδαιτυμόνων!

Σεφ αυτού του εγχειρήματος είναι ο Μιχάλης Νούρογλου και ο Παναγιώτης Ζώκος. Δίπλα τους έχουν τον Γιώργο Κανελλόπουλο και τον αγαπημένο Γιώργο Μελισσάρη. Όλοι άνθρωποι με εμπειρία στην γαστρονομία και στην υψηλού επιπέδου ποιότητας προσφοράς υπηρεσιών.

Αν μένετε κοντά, είστε τυχεροί γιατι πλέον έχει και delivery. Για όσους δεν μένουμε ή δεν δουλεύουμε στο κέντρο, αξίζει τον κόπο να πάτε. Τηρούνται όλα με τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας, υπάρχουν τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, για να απολαύσετε έξω το φαγητό σας. Αν ανησυχείτε για το parking , υπάρχει χώρος στάθμευσης στον ίδιο δρόμο…

Αν υπάρχει ένα μέρος στο κέντρο της Αθήνας, που απολαμβάνω το κρέας, είναι στο Spit Jack.

Spit Jack: Σκούφου 10, Σύνταγμα / τηλ. 210 3316003 
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευτέρα έως Πέμπτη 13:30 - 23:00
Παρασκευή και Σάββατο 13:30 - 00:00
Κυριακή 13:30 - 23:00  

You may also like