Συμβουλές για όμορφα μαλλιά

Ρωτήστε όποια γυναίκα θέλετε και το πρώτο πράγμα που θα σας πει ότι αυτό που την απασχολεί περισσότερο στην εμφάνιση της, είναι τα μαλλιά της. Καμμιά δεν κλαίει επειδή έβαλε τη λάθος μπλούζα ή τη μη ταιριαστή απόχρωση κραγιόν. Αν όμως το μαλλί στο κομμωτήριο, το κούρεμα ή βαφή δεν πετύχουν, μπορεί να πέσει και σε κατάθλιψη….
Πιστέψτε μία σγουρομάλλα που όταν αλλάζει κομμωτή το άγχος της χτύπα κόκκινο. Επειδή λοιπόν θέλουμε τα μαλλιά μας να είναι υγιή, δυνατά και όμορφα, πρέπει να τα προσέχουμε και μετά το ραντεβού με τον ειδικό …

Σκεφτείτε τις αφέλειες
Αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά στο στέμμα, αλλά παχιά μπροστά, να προσπαθήστε να δημιουργήστε μια πληρέστερη εμφάνιση. Για πάμε ένα βήμα παραπέρα, πάρτε ένα κομμάτι της τρίχας κάτω από τις αφέλειες και βάψτε τις δύο αποχρώσεις πιο σκούρο χρώμα από ό, τι το υπόλοιπο χρώμα των μαλλιών σας, λέει ο hairstylist Sam Villa, της Redken,μία από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες στην φροντίδα των μαλλιών. Όταν φέρνετε το ανώτερο στρώμα μαλλιών του περιθωρίου των μαλλιών κάτω από πάνω του, οι αφέλειες σας θα φαίνονται πιο χοντρές λόγω του βαθύτερου κάτω χρώματος.

Τα σοφά στρώματα
Ρωτήστε τον κομμωτή σας αν μπορείτε να κόψετε το κάτω στρώμα της τρίχας σας μισό εκατοστό λιγότερο από το ανώτερο στρώμα, αυτό θα προσθέσει πληρότητα. Ποτέ μην αφήνετε κανέναν να χρησιμοποιήσει ξυράφι, όμως, γιατί αυτό μπορεί να δημιουργήσει ξεφτισμένα άκρα.

Κάντε ανταύγειες
Οι ανταύγειες διογκώνουν την τρίχα, που κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται αλλά και να τα νιώθετε πιο γεμάτα. Ένας άλλος λόγος είναι ότι μπορείτε να τονίσετε το χρώμα των μαλλιών σας και να του δώσετε διάσταση ,έτσι δημιουργείτε την ψευδαίσθηση της πυκνότητας.

Κρατήστε το μήκος των μαλλιών σας πάνω από τον ώμο
Από τη στιγμή που ακουμπούν τις κορυφές των ώμων σας, τα μαλλιά σας φαίνονται πιο λεπτά και σπάνε, λέει ο Nick κομμωτήριο Stenson, καλλιτεχνικός διευθυντής του Matrix.

Mousse It Up
Ο αφρός δίνει μια ώθηση στις ρίζες και όγκο χωρίς να κολλάνε. Αποφύγετε τις βαριές κρέμες και τα τζελ, τα οποία βαραίνουν τα μαλλιά. Οι «εργασίες» του αφρού σε νωπά μαλλιά είναι πιο εύκολες, έπειτα χτενίστε τα, ώστε όλα τα σκέλη να είναι επικαλυμμένα.

Στεγνώστε τα ήπια
Μην εκθέτετε τα μαλλιά σας σε περισσότερη φθορά από ό, τι χρειάζεται, αφήστε τα να στεγνώσουν με τον αέρα στο 80%, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια στρογγυλή βούρτσα για να αραιώσετε τις ρίζες και να λειάνετε τις άκρες. Στη συνέχεια στεγνώστε τα κατά μήκος ανάποδα. Όταν τελειώσετε θα έχουν τον απαραίτητοόγκο.

Δοκιμάστε Extensions
Αν τα μαλλιά σας στο στέμμα είναι γεμάτα αλλά όχι στα άκρα, μπορείτε να χρησιμοποιήστε extensions σε κλιπ που μπορεί να σας δώσουν ένα πλούσιο στυλ μέσα σε λίγα λεπτά. Οι συνθετικές εκδοχές σήμερα είναι εντελώς φυσικές και μπορείτε να βρείτε και οικονομικές. Ένας επαγγελματίας θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία.

You may also like