Τα 3 πράγματα που πρέπει να κάνουμε όταν αγοράζουμε ρούχα γυμναστικής

Αυτές οι συμβουλές θα μας σώσουν από λανθασμένες αγορές.

Το να βρίσκουμε ρούχα που μας αρέσουν είναι ένα δύσκολο και ενίοτε απαιτητικό χρονικά πράγμα. Το να βρίσκουμε ρούχα που μας κάνουν και αγκαλιάζουν σωστά το σώμα μας, χωρίς να μας δημιουργείται ούτε η παραμικρή υποψία δυσφορίας, ειδικά στην κατηγορία της γυμναστικής που το έχουμε και περισσότερη ανάγκη, είναι κάτι που πολλές φορές αποδεικνύεται έργο ακατόρθωτο. Γιατί μπορεί την ώρα που βρισκόμαστε στο δοκιμαστήριο, μέσα στο λίγο χρόνο που –κατά κανόνα- αφιερώνουμε, να μη συντρέχει λόγος ανησυχίας αλλά, όταν τα φοράμε στην πράξη, να αναρωτιόμαστε πως κάναμε αυτό το λάθος.

Στην ουσία το πρόβλημα βρίσκεται μέσα στο ίδιο το δοκιμαστήριο. Όχι σαν εγκατάσταση αλλά στη βαρύτητα που (δεν) του δίνουμε. Αυτά είναι τα τρία πράγματα που πρέπει να κάνουμε την ώρα της δοκιμής για να αποφύγουμε τον κίνδυνο ανεπιτυχών αγορών:

  1. Πηδηματάκια

Παρόλο που η εικόνα του να χοροπηδάμε μέσα σε ένα δοκιμαστήριο μπορεί να μας φαίνεται αστεία, ακριβώς αυτό είναι που θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην ορθότερη επιλογή ρούχου και μεγέθους. Έτσι, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι το αθλητικό σουτιέν,για παράδειγμα,παρέχει το ιδανικό κράτημα, χωρίς να μας στενεύει και χωρίς να φεύγει από τη θέση του, όταν οι συνθήκες είναι πιο απαιτητικές.

  1. Επικύψεις

Πόσες φορές σας έχει τύχει να βρίσκεστε στη μέση ενός προγράμματος γυμναστικής κι εκεί που σκύβετε για τα push-ups ή τη yogaνα κινδυνεύετε να έχετε κάτω από την μπλούζα αποκαλυπτήρια που για κανένα λόγο δεν είχατε προγραμματίσει; Την ώρα που δοκιμάζετε το top, λοιπόν, σκύψτε σε θέση ανάποδο Vκι ελέγξτε αν το μπλουζάκι ή/και το μπουστάκι έχουν παραμείνει στη θέση τους ή αν το περιεχόμενο αυτών έχει ξεγλιστρήσει από την προβλεπόμενη θέση. Εάν ισχύει το τελευταίο, επιστρέψτε το συγκεκριμένο ρούχο στο ράφι και δοκιμάστε είτε άλλο νούμερο είτε ένα τελείως διαφορετικό σχέδιο/στυλ.

  1. Καθίσματα

Όταν δοκιμάζουμε μία φόρμα ή ακόμη περισσότερο ένα κολάν, ένα καλό τεστ που πρέπει να περάσουν είναι αυτό των καθισμάτων (squat). Εάν, όταν καθόμαστε, το ύφασμα τραβιέται προς τα κάτω αποκαλύπτοντας το εσώρουχο ή ακόμη και τα ενδότερα του σώματος. Εάν με το stretchingκατά το κάθισμα το ύφασμα γίνεται see-through ή μας ενοχλεί σε κάποιο σημείο. Όλα αυτά αποτελούν δείγματα ότι το ρούχο που φοράμε δεν είναι το κατάλληλο για εμάς.

You may also like