Τι να περιμένουν τα ζώδια από τη σημερινή Πανσέληνο;, από τη Χρ. Θεοχάρη

df21d7a2ce257aaa7ed7b40429c6de4dΝαι, ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς!

Υδροχόοι, Ταύροι, Λέοντες και Σκορπιοί τελευταίων ημερών, μια νέα μέρα ξημερώνει-τα χειρότερα πέρασαν.  Ιχθύες, Δίδυμοι, Παρθένοι και Τοξότες των πρώτων μοιρών..προσδεθείτε! η επόμενη τριετία θα αλλάξει τη ζωή σας για πάντα!

Διανύουμε τον τελευταίο μήνα μιας ομολογουμένως δύσκολης χρονιάς, κι είναι καιρός να ξαποστάσουμε, να πάρουμε μια ανάσα, να δώσουμε το περιθώριο στον εαυτό μας να βρει το χρόνο να σκεφτεί πώς πέρασε το 2014. Για πολλούς και ειδικά για τα ζώδια του Παρορμητικού και του Σταθερού άξονα, του 2ου και του 3ου δεκαημέρου,οι αλλαγές ήταν μεταμορφωτικές.  Σαρωτικές για άλλους, ευκολότερες για κάποιους τυχερούς. Με απώλειες και δύσκολες διαδρομές. Το ακριβές τετράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα την επόμενη εβδομάδα, στις 15 Δεκεμβρίου στις 12 μοίρες Κριού/ Αιγόκερου μας δυσκολεύει,εντείνοντας συγκρούσεις,δυσκολίες, πιέσεις, αντιδράσεις και καλλιεργεί ένα κλίμα ανησυχίας και ρευστότητας.Κι όμως είμαστε ακόμη εδώ.

Στον μήνα του ανοιχτόκαρδου, γενναιόδωρου και δασκάλου Τοξότη, η Πανσέληνος που σχηματίζεται σήμερα  στην 14-15η μοίρα στον άξονα Διδύμων-Τοξότη είναι μια ανάσα αισιοδοξίας για πολλά ζώδια. Γεμάτη με ευχάριστες εκπλήξεις, επηρεάζεται από την αρμονική σχέση της με τον αιφνιδιαστικό, επαναστάτη Ουρανό και το τρίγωνο Αφροδίτης με τον Δία και μας γεμίζει διάθεση για φλερτ, ερωτικές κατακτήσεις, χαμόγελα,κοινωνικές εκδηλώσεις, μας φέρνει φίλους και πολλές νέες επαφές και γνωριμίες. Απρόβλεπτες θα είναι οι εξελίξεις και τα γεγονότα και θα υπάρχει ακόμη ρευστότητα στην επικοινωνία.

Η συμμετοχή του Ερμή στον πύρινο Τοξότη σε τρίγωνο κι αυτός με τον Ουρανό,μας προτρέπει στο να  φιλοσοφήσουμε τα κακώς κείμενα της ζωής μας.

Η Πανσέληνος αυτή, φέρνει μαζί της μια επέκταση στην ενέργειά μας. Είναι μια γλυκιά στιγμή ανάπαυλας από τις απρόβλεπτες μεταβολές και αλλαγές στον τρόπο ζωής μας που έχουμε βιώσει μέχρι τώρα. Αέρας και Φωτιά συναντιούνται  αρμονικά σε μια αστρολογική συγκυρία γεμάτη ισχυρές πλανητικές ευθυγραμμίσεις που σηματοδοτεί την ανάγκη μας για βαθιές αλλαγές και επανάσταση-εντός μας και εκτός. Η στάση μας απέναντι στα πράγματα πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Είναι περίοδος μεγάλων και σημαντικών αποφάσεων για τους περισσότερους από μας. Ας έχουμε ευγνωμοσύνη για ό, τι μας ανήκει και ας βρούμε τη θέληση να προχωρήσουμε με οδηγό την ενέργεια που μας καλεί να πάμε μπροστά-είναι απαραίτητη. Και, ναι, ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε τη ζωή μας, με ότι κι αν περιέχει. Γιορτάστε τις νίκες σας. Ακόμη και το μικρότερο από τα κατορθώματά σας είναι αξιοσημείωτο!

Τι σημαίνει αυτή η Πανσέληνος για κάθε ζώδιο;

Κριός

Οι ιδέες σου βγαίνουν στην επιφάνεια και απαιτούν να τις εκφράσεις μια και αυτή η Πανσέληνος πέφτει στο 3ο Σπίτι της επικοινωνίας. Νιώθειςπωςοισκέψειςσουέχουνμιααυτόνομηπορεία, έξωαπόσένακαιότιοιπροθέσειςκαιοιεπιθυμίεςσουείναιπιοέντονεςαπόποτέ. Σχεδόν σαν να μην έχεις άλλη επιλογή, από το να τις ακολουθήσεις. Βρες ένα τρόπο να μοιραστείς όσα σκέφτεσαι και τις ιδέες σου με τον υπόλοιπο κόσμο αν θες να κοιμάσαι ήσυχος/η αυτή την περίοδο.

Ταύρος

Παρ’όλο που δεν θες να ασχοληθείς με τα οικονομικά καθόλου, καλό θα ήταν να δώσεις προσοχή σε τέτοια θέματα, μια και η Πανσέληνος αυτή ρίχνει φως στο 20 σου Σπίτι, της περιουσίας και των οικονομικών απολαβών. Αν μη τι άλλο, πλήρωσε πρώτα τους λογαριασμούς σου προτού αγοράσεις εκείνη την ακριβή τσάντα η εκείνο το ακριβό τάμπλετ. Έχε υπόψη σου ότι δεν εντυπωσιάζονται όλοι με ό,τι λάμπει αν τα συναισθήματα παραμένουν ανειλικρινή. Τα πιο όμορφα δώρα είναι εκείνα που προέρχονται από την καρδιά και όχι από το πορτοφόλι μας.

Δίδυμοι

Είσαι σε μεγάλη συναισθηματική ένταση, καθώς η Πανσέληνος αυτή σφυροκοπάει το πάντα ανήσυχο ζώδιό σου, ειδικά αν προσφάτως δεσμεύτηκες σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο και τώρα το ξανασκέφτεσαι. Μπορείς να αισθανθείς τη δύναμη της ίδιας σου της επιθυμίας,  αλλά είναι μάλλον δύσκολο να βάλεις τον εσωτερικό σου μηχανισμό να δουλέψει προς οφελός σου.Η ευαισθησία σου σε κάνει να νιώθεις ελαφρώς αμήχανα, και θα μπορούσε να σε κάνει να φύγεις μακριά από μια περίπλοκη σχέση που μόλις ξεκίνησε, ή ένα δύσκολο φλερτ. Τα συναισθήματά σου είναι σε ρευστή κατάσταση –βγες για λίγο από το κεφάλι σου και μπες στην καρδιά σου: αυτό θα θέσει τα πράγματα στη σωστή τους προοπτική.

c94fe93ea65f06ed88fc521af6f941bbΚαρκίνος

Προσαρμόζεσαι τόσο εύκολα, όπως κι ένας πολύχρωμος χαμαιλέοντας καθώς απορροφάς την ενέργεια του μεταβλητού ζωδίου των Διδύμων σ’αυτή την Πανσέληνο,  κι αυτό σε κάνει να κολυμπάς στο 12ο σου σπίτι,του Μυστηρίου και της Πνευματικότητας. Η πρόσφατη συναισθηματική σου έξαρση και έξαψη σε κάνει να χοροπηδάς, καθώς τα κύματα της αλλαγής σε συνεπαίρνουν, αλλά οι άλλοι μπορεί να μην το προσέξουν αμέσως. Αντί να κρατάς τα όνειρά σου μέσα σου, αποκάλυψε επιτέλους το μυστικό σου σε κάποιον/α κοντά σου. Το να εκφράσεις τα συναισθήματά σου μπορεί να είναι τρομακτικό αρχικά, αλλά μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε μια πολύ τρυφερή και γεμάτη βάθος μεταμορφωτική εμπειρία.

Λέων

Στην ουσία επιθυμείς διακαώς να έχεις λίγο χρόνο με τον καλό σου ή την καλή σου αντί να χαθείς στη βαβούρα μιας μεγάλης παρέας ή να βρεθείς με φίλους. Παρ’όλο που θες να ξεκουραστείς από την …πολλή διασημότητα, αυτή την περίοδο είναι δύσκολο να διατηρήσεις την ανωνυμία σου όταν η Πανσέληνος ενεργοποιεί το 11ο  σου Σπίτι, των Κοινωνικών Δικτύων και των γνωριμιών. Ίσως θα πρέπει να αλλάξεις το πρόγραμμά σου για να έχεις μια έντονα συναισθηματική και εκ βαθέων συνομιλία με το έτερον ήμισυ,χωρίς να νιώθεις την ανάγκη να εκλογικεύσεις τις επιθυμίες σου. Όταν η καρδιά θέλει…δεν ακούει κανέναν!

Παρθένος

Νιώθεις σαν να σε τραβάνε από δυο μεριές, και αυτό είναι σκληρό γιατί πρέπει κάποια στιγμή να διαλέξεις ποιο δρόμο θα πάρεις. Η Πανσέληνος αυτή φωτίζει το 10ο Σπίτι σου, της Καριέρας και σου ενισχύει την όποια αμφισημία ή αναποφασιστικότητα είχες σε σχέση με τη δουλειά.Εν τω μεταξύ, κάποιες προσωπικές σου δραστηριότητες ή εργασίες στο σπίτι θα μπορούσαν να σου αποσπάσουν την προσοχή από τις επαγγελματικές σου ευθύνες. Καλό είναι να αναβάλεις σημαντικές αποφάσεις για μερικές ημέρες μέχρι να βρεις το χρόνο να εξετάσεις τα σχέδιά σου με πιο ορθολογικό τρόπο. Κάνε τις όποιες αναγκαίες προσαρμογές τώρα, αλλά μην συμβιβαστείς με λιγότερα μακροπρόθεσμα.

Ζυγός

Ξαφνικά κύματα έντονης επιθυμίας για περιπλάνηση θα σε αναγκάσουν να ονειρευτείς μέρη μακρινά- καθώς η άστατη αυτή Πανσέληνος φωτίζει τον 9ο οίκο σου της περιπέτειας. Ωστόσο, η Σελήνη αντισταθμίζεται από τον Ήλιο στο 3ο σπίτι του άμεσου περιβάλλοντός σου, των φίλων και των συγγενών δίνοντάς σου σοβαρούς λόγους για να μείνεις στο σπίτι. Μην ανησυχήσεις αν δεν να επιλύσετε το όποιο δίλημμα έχεις για το ταξίδι που θες να πας. Το να ονειρεύεσαι  ένα απίστευτο ταξίδι από την άνεση του καναπέ σου μπορεί να είναι λιγότερο αγχωτικό τώρα από ό, τι  το να σέρνεις τη βαλίτσα σου σε όλη την υφήλιο.

Σκορπιός

Μπορεί να σκεφτείς ότι έχεις επιλέξει την ευκολότερη διαδρομή, μόνο και μόνο για να ανακαλύψεις ότι η παρουσία της Πανσελήνου στον 8ο οίκο σας του βάθους, των μυστικών και του συναισθήματος  σας έχει ουσιαστικά παρασύρει σε μια πολύπλοκη συναισθηματική κατάσταση. Ευτυχώς, είστε σε θέση να δείτε γρήγορα την υγιή πλευρά των πραγμάτων. Οι πολύ πειστικές επικοινωνιακές σας δεξιότητες σας βοηθάνε καθώς απεγκλωβίζετε τον εαυτό σας όσο πιο χαριτωμένα μπορείτε από κάθε περιττό δράμα. Θυμηθείτε, η επιλογή είναι δική σας- μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε που και σε ποιον/α θέλετε να κατευθύνετε την ενέργειά σας τώρα.

1a5d00d734087ad65466f532b0c646e1Τοξότης

Εσείς οι Τοξότες έχετε έναν στόχο:να «ρίξετε» σαν βέλη τις προθέσεις σας από απόσταση, καθώς ονειρεύεστε και παράλληλα δολοπλοκείτε,σχεδιάζοντας το μέλλον σας. Φυσικά, δεν θέλετε κάτι να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο σας, αλλά μπορεί  ακόμα και να χρειαστεί να σταματήσετε και να εξετάσετε την άποψη κάποιου άλλου, πολύ προσεκτικά. Η περίεργη αυτή Πανσέληνος ενεργοποιεί το 7ο σας σπίτι σας των σχέσεων και των συνεργασιών, γεγονός που υποδηλώνει την παρουσία μιας αόρατης πτυχής σε μια σχέση-κάτι που περιπλέκει τα τωρινά πλάνα σας. Μην πάρετε σημαντικές αποφάσεις μέχρι να μοιραστείτε τις σκέψεις σας μ’ αυτούς που αγαπάτε. Να θυμάστε ότι παρ’όλο που αγαπάτε την ανεξαρτησία σας, οι απόψεις των άλλων έχουν μεγαλύτερη σημασία από ό, τι νομίζετε.

Αιγόκερως

Έχεις τόσες πολλές δουλειές και αγγαρείες να κάνεις,που δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις. Η Πανσέληνος ρίχνει τους προβολείς της στον 6ο σου οίκο της δουλειάς και της καθημερινής ρουτίνας, εξαντλώντας την ενέργεια σου και σε καθιστά δύσκολο/η στο να φέρει εις πέρας και το παραμικρό. Ευτυχώς, η φαντασία σου σε βοηθά να συν-δημιουργήσεις το μέλλον. Μην ανησυχήσεις εάν νιώσεις απογοητευμένος/η λόγω της έλλειψης προόδου που βλέπεις. Θα ανακτήσεις σύντομα την ψυχραιμία σου και θα συνεχίσεις την πορεία σου. Εν τω μεταξύ, κράτησε τα όνειρά σου ζωντανά, με κάθε κόστος!

Υδροχόος

Οι πράξεις έχουν πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα από τις λέξεις συνήθως, αλλά το να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου τώρα είναι ο πιο άμεσος τρόπος για να συνδεθείς με τους άλλους. Αν και η ιδιότροπη αυτή Πανσέληνος βάζει φωτιές στο 5ο σου σπίτι του Έρωτα και της δημιουργικότητας, μην αποσπάσεις την προσοχή σου με πνευματώδεις ατάκες και έξυπνες ανατροπές ή επιστροφές. Κράτα το όραμά σου σταθερό, ξεκαθάρισε μέσα σου τι θες να πεις και να επιμένεις στο βασικό σημείο έτσι ώστε το μήνυμά σου να ακουστεί δυνατά και καθαρά. Ακόμα κι αν μπεις στον πειρασμό να αλλάξεις αντικείμενο πόθου, η επιμονή είναι το μυστικό όπλο της επιτυχίας σου.

Ιχθείς

Παρόλο που μπορείς να δοκιμάσεις να διατηρήσει τον έλεγχο του εξωτερικού σου κόσμου, η στοχαστική αυτή Πανσέληνος λάμπει στο 4ο σου σπίτι της ασφάλειας, και σε τραβάει μέσα στις εσωτερικές κοιλότητες του πιο μύχιου, συναισθηματικού σου κόσμο. Παραδόξως, αυτή η δυαδική Σελήνη σε σπρώχνει ταυτόχρονα και στο κοινωνικό προσκήνιο. Το να είσαι σε δύο σημεία ταυτόχρονα είναι πιο περίπλοκο από ό, τι νομίζεις. Προτιμάς να κάνεις παρέα με τους αγαπημένους σου, αλλά η ευθύνη σε επαναφέρει στην τάξη. Όσο πιο γρήγορα μπορείς να εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις σου, τόσο πιο γρήγορα μπορείς να επιστρέψεις για να απολαύσεις τη συντροφιά των φίλων και της οικογένειάς σας.

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like