Φθινόπωρο – Χειμώνας 2015-2016: τα επερχόμενα trends (Part II)

Επιστρέφω, όπως σας υποσχέθηκα με το δεύτερο μέρος της παρουσίασης των fashion trends του φετινού χειμώνα! Ας τα δούμε ένα ένα!

  1. Παστέλ αποχρώσεις

Το… μωρουδιακό γαλάζιο, το ροζ του… μαλλιού της γριάς και το ανοιχτό πράσινο θα φωτίσουν τις χειμερινές μας εμφανίσεις μας σύμφωνα με τους Prada, Dolce &Gabbana, Giorgio Armani, Dior, Loewe και Fendi.

11 pastel

  1. Punk

Στροφή στο punk-rock κάνουν οι σχεδιαστές – είπαμε, επανέρχεται σταδιακά η δεκαετία των ‘80s! Δέρμα, σκισμένα παντελόνια, mini φούστες πάνω από επίσης σκισμένα καλσόν και λεπτομέρειες με αλυσίδες και «καρφιά» είναι κάποια από τα στοιχεία που προτείνουν μεταξύ άλλων οι Saint Laurent, Givenchy και Alexander Wang.

12 Punk

  1. ‘80s

Και μια που μιλάμε για ‘80s, ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά: φωτεινά χρώματα με στοιχεία lurex, δερματίνη, βινυλίου και βελούδου. Από αξεσουάρ θα «παίξουν» πολύ τα σκουλαρίκια με γεωμετρικά σχήματα και τα γυαλιά ski. Την τάση προωθούν οι J.W. Anderson, Loewe και Moschino.

13 '80s

  1. Μεταλλικές λεπτομέρειες

Τα τρουκς γέμισαν τις πασαρέλες δίνοντας ένα κομμάτι «διαστημικής» νότας στα outfits. Είτε θυμίζοντας ηλεκτρικά κυκλώματα όπως ο Mugler (κέντρο) είτε με ιδέα Star Wars όπως προωθεί ο Anthony Vaccarello (δεξιά) είτε θυμίζοντας έναστρο ουρανό παίζοντας και με το λευκό όπως ο Calvin Klein (αριστερά), οι μεταλλικές λεπτομέρειες στα ρούχα θα είναι ένα standard trend της εποχής.

14 metalic

  1. Λευκή γούνα

Η «εξίσωση» για τους Louis Vuitton, Stella McCartney και Giambattista Valli είναι «Απαλό+Ζεστό+Λευκό». Το άθροισμα είναι «chic»!

15 white fur

  1. Jersey φορέματα

Αν το χειμώνα που μας πέρασε οι βιτρίνες γέμισαν από πλούσια πλεκτά, φέτος την τιμητική τους έχουν τα Jersey (φανελένια) φορέματα. Τα προωθούν οι Céline, Stella McCartney, Chanel, Louis Vuitton, Calvin Klein και Chloé.

16 Jerseydresses

  1. Leopard prints σε έντονες αποχρώσεις

                Ο Louis Vuitton (αριστερά) το θέλει με κόκκινο και κίτρινο, ο οίκος Miu Miu (κέντρο) σε γαλάζιο κι η Max Mara (δεξιά) σε καναρινί!

17 Leopard

 

  1. Λάμψη

                Οι πασαρέλες έμοιαζαν με ταξίδι στο χρόνο στις επιδείξεις των Bottega Veneta, Raco Rabanne και Louis Vuitton. Ο πρώτος προτίμησε τις πούλιες και την ασημένια κλωστή, ο Paco Rabanne αναβιώνει τα ‘60s με λαμπερά mini dresses κι ο Anthony Vaccarello παίζει με τα τρουκς.

18 glamour

  1. Φορέματα με… concept

                Οι φετινές επιδείξεις των Comme des Garçons, Junya Watanabe και Yohji Yamamotro είναι από αυτές που θεωρώ προσωπικά παρωχημένες – seriously, ποια θα τα αγοράσει αυτά για να τα φορέσει κιόλας; Παρ’ όλα αυτά, αφήνουν ιδέες όπως το origami να πάρουν σάρκα κι οστά!

19 dresses concept 10.Πούλιες από πάνω μέχρι κάτω

                Τα μοντέλα στις πασαρέλες των Nina Ricci, Marc Jacobs και Ralph Lauren έλαμπαν στην κυριολεξία! Κι αυτό γιατί οι σχεδιαστές θέλουν να δώσουν μία ξεχωριστή νότα στην έννοια «βραδινό φόρεμα».

20 poulies

                Πολλά από αυτά ίσως είναι και κομμάτι «τραβηγμένα», οπότε μην ξεχνάτε… Εσείς κάνετε το στυλ κι όχι αυτό εσάς!

                Πηγή & photos: http://en.vogue.fr

Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος των τάσεων της σαιζόν που έρχεται!

You may also like