Φωτογραφίες από τον υπέρλαμπρο εορτασμό του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου

Η βροχή δεν σταμάτησε τους 1,2 εκατ. Βρετανούς να βγουν στους δρόμους και να γιορτάσουν τα εξήντα χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο. Είναι μόλις η δεύτερη φορά που η χώρα γιορτάζει Αδαμάντινο Ιωβηλαίο στα χρόνια του θεσμού της μοναρχίας καθώς μόνο η βασίλισσα Βικτωρία ήταν τόσα χρόνια στην εξουσία.

Η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε φορώντας ένα λευκό-ασημί φόρεμα με ανάλογο καπέλο. Η σχεδιάστρια Angela Kelly επί ένα χρόνο δούλευε πάνω σ’ αυτό το φόρεμα με το μαντό μαζί με την ομάδα της στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.Επιλέχθηκε το λευκό χρώμα για να κάνει αντίθεση με το κόκκινο-χρυσό-φούξια της βασιλικής φρεγάτας. Το ύφασμα ήταν μπουκλέ, κεντημένο με κλωστή μεταξιού ενώ το είχαν στολίσει με χρυσά, ασημένια και κρεμ στολίδια εμπλουτισμένα με κρύσταλλα σβαρόφσκι ώστε να αντανακλώνται τα νερά του Τάμεση μέσα τους. Στο καπέλο της υπήρχαν φτερά τα οποία έβαψε βοηθός της σχεδιάστριας που επί μήνες είχε αναλάβει αυτήν τη δουλειά.

 

 

 

 

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή που εντυπωσίασε ήταν η Δούκισσα του Κέιμπριτζ μέσα στο άλυκο φόρεμά της. Όμορφη, εγκάρδια, χαμογελαστή, χαιρετούσε τον κόσμο και παρακολουθούσε με μεγάλο ενδιαφέρον τα 1.000 πλοιάρια να πλέουν στον Τάμεση. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν και πληρώματα από τη Νέα Ζηλανδία και τους ιθαγενείς.

 

Φυσικά η Pippa Middleton, ή Royal Hotness, έδωσε το «παρών» χωρίς να απογοητεύσει τους θαυμαστές της. Επίσης ήταν χαμογελαστή και χαιρετούσε τα συγκεντρωμένα πλήθη στις όχθες του Τάμεση που παρακολουθούσαν τον αγώνα των πλοιαρίων. Μαζί της, οι γονείς της και ο αδερφός της James.

 

 

 

 

 

 

 

«Παρών» έδωσαν όλοι οι γαλαζοαίματοι, οι πριγκίπισσες Beatrice και Eugenie, η πριγκίπισσα Anna, ο πρίγκιπας Edward, ενώ ακόμη και ο δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson επιβιβάστηκε σ’ ένα από τα πλοιάρια απολαμβάνοντας το θέαμα. Ο πρωθυπουργός David Cameron προτίμησε να πάρει μέρος σ’ ένα από τα υπαίθρια πάρτι που διοργανώθηκαν στις γειτονιές του Λονδίνου όπου ο κόσμος γιόρταζε το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο. Οι εορτασμοί διαρκούν τέσσερις ημέρες συνολικά και ολοκληρώνονται αύριο Τρίτη.

 

 

 

 

Εξαιτίας της κακοκαιρίας ακυρώθηκε η προγραμματισμένη πτήση εννέα ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας στο τέλος του διαγωνισμού πλοιαρίων στον Τάμεση. Τα ελικόπτερα αναμενόταν να σχηματίσουν ένα “Διαμαντένιο Εννιά” προκειμένου να τιμήσουν τη βασίλισσά τους.

 

 

 

 

 

Την ώρα που η βασιλική φρεγάτα περνούσε κάτω από τη Γέφυρα του Λονδίνου, ακούστηκαν 41 κανονιοβολισμοί. Αργότερα πυροτεχνήματα στόλισαν τον λονδρέζικο ουρανό εορτάζοντας με υπέρλαμπρο τρόπο τη Διαμαντένια Επέτειο της βασίλισσάς τους.

Πηγή: http://www.real.gr

You may also like