Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου, από τη Χριστίνα Μόνι

Σήμερα λοιπόν γιορτάζουν τα πιο λαμπερά πλάσματα του κόσμου.Οι μαμάδες μας…Μπορεί για εκείνες να είμαστε ότι καλύτερο αλλά και αυτές για έμας είναι το ομορφότερο δώρο που μας έκανε ο Θεός.
Γιατί είναι γνωστό πως ο Θεός δεν μπορούσε να βρίσκεται παντού και γι’ αυτό αποφάσισε να δημιουργήσει τις μανούλες.

Είναι εκείνες λοιπόν που μας ανέχονται μέσα στην κοιλιά τους και μας μεγαλώνουν μέσα σε αυτή για 9 ολόκληρους μήνες. Είναι εκείνες που τα πρώτα βράδια που βρισκόμαστε σπίτι ξαγρυπνούν στο πλευρό μας για να μην φοβόμαστε.Είναι εκείνες που όταν αρρωσταίνουμε νομίζουν πως ήρθε το τέλος του κόσμου αλλά στο τέλος πάντα βρίσκουν την δύναμη για να αντεπεξέλθουν σε κάθε δυσκολία. Είναι εκείνες που είναι δίπλα μας στα πρώτα μας βήματα. Είναι αυτές που φροντίζουν τα παιδιά τους την πρώτη ημέρα του σχολείου να είναι τα πιο όμορφα και τα πιο λαμπερά. Είναι εκείνες που  νιώθουν υπερήφανες ακόμη και για το πιο μικρό πράγμα που θα καταφέρει το παιδί τους.

Να ευχηθώ λοιπόν με την σειρά μου στην
δική μου μαμά ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ. Στην καλύτερη μαμά του κόσμου και το πιστεύω αυτό όχι επειδή είναι η μαμά μου αλλά επειδή είναι ότι πιο ξεχωριστό δημιούργησε ο Θεός.
Χρόνια Πολλά στην μαμά μου που έβαλε σε κίνδυνο την ζωή της και τελικά κατάφερε να με κρατήσει 8 ολόκληρους μήνες στην κοιλία της. Στην μαμά που ήταν δίπλα μου στον κάθε πυρετό που δεν έλεγε να πέσει με τίποτα.Στην μαμά που ήταν δίπλα μου στα πρώτα διστακτικά μου βήματα.Σε αυτή τη μαμά που όταν είπα την πρώτη μου λέξη η οποία ήταν μπα-μπα δεν ζήλεψε αλλά δάκρυσε από την χαρά της.Στην μαμά που με βοήθησε να μάθω τα λόγια για το κάθε θεατρικό που συμμετείχα.
Στην μαμά που ήταν εκεί…δίπλα μου…σε κάθε επιτυχία….αλλά ήταν ΜΑΖΊ μου και στην αποτυχία.
Στην μαμά που όταν με βλέπει χαρούμενη εκείνη είναι ευτυχισμένη…Σε αυτή που όταν με βλέπει χάλια εκείνη είναι ράκος μέσα της. Είναι αυτή που μου λέει πως δεν είναι ποτέ αργά για να ακολουθήσω τα όνειρα μου.Είναι αυτή η μαμά που όταν με βλέπει να πέφτω είναι δίπλα μου για να με δει να ξανά ανεβαίνω.Είναι αυτή που με έμαθε να μην συμβιβάζομαι με τίποτα.Είναι αυτή η γυναίκα που μου έδωσε ήθος και αξίες.
Είναι εκείνη η μαμά που ο Θεός τις βάζει δυσκολίες και εμπόδια απλά για να με κάνει να την θαυμάζω εγώ περισσότερο .Είναι η γυναίκα αυτή που κάθε μέρα που περνάει την αγαπάω όλο και πιο πολύ….

Να θυμάστε να λέτε σ’ αγαπώ όμως κάθε μέρα σε αυτά τα σπάνια πλάσματα…

Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες του κόσμου…Στην μαμά που βλέπει το παιδί της να χάνεται λόγω ασθενειών στην Αφρική.Στην μαμά που έχασε το παιδί της από μια ρουκέτα πολέμου,Στην μαμά που αυτή τη στιγμή είναι μαζί με το παιδί της σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου και του κρατά το χέρι.Στην μαμά που αυτή τη στιγμή γεννάει σε κάποιο μαιευτήριο.Στην μαμά που ενώ το ήθελε πολύ δεν κατάφερε να γεννήσει και έχοντας μεγαλείο ψυχής υιοθέτησε και αγάπησε ένα παιδί σαν να ήταν το δικό της σπλάχνο.Στην μαμά που για τους δικούς της λόγους είναι μακριά από το παιδί της.Στην μαμά που μπορεί να μην είναι ακόμη μαμά αλλά μπορεί να αισθάνεται έτσι για άλλα παιδιά.Στην μελλοντική μαμά.

Θα κλείσω τις σημερινές μου ευχές αφιερώνοντας το αγαπημένο τραγούδι της μαμάς μου σε όλες τις μαμάδες του κόσμου… “A TE , του JOVANOTTI”

https://www.youtube.com/watch?v=J9IzRQLd6o8&feature=kp

Η Χριστίνα Μόνι είναι σπουδάστρια της σχολής Δημοσιογραφίας του Αντ1 και διατηρεί το Blog Shiny News

You may also like