Όταν ο θυμός τα βάζει με την εξυπνάδα, από την Ελένη Καρποντίνη

ελενη καρποντινηΚάποιες φορές θυμώνεις με τους άλλους γιατί δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα. Τα απλά βρε αδερφάκι μου. Αυτά που θα έπρεπε να είχαν κάνει ή σκεφτεί προτού κάνουν την γκάφα ή προτού σε ρωτήσουν.
Και θυμώνεις. Και σου γυρνάνε τα λαμπάκια και θέλεις να τους χώσεις μπινελίκια και να τους πεις, να βάλουν επιτέλους μπρος το μυαλό τους γιατί μάλλον καίνε πετρέλαιο βραδείας καύσεως.

Το πιο σπαστικό όμως είναι στη περίπτωση που πέφτεις στον τύπο ξερόλα που τελικά δεν ξέρει τίποτα. Δύσκολο είδος να διαχειριστείς. Ξέρετε αυτόν που λέει πολλά στην αρχή αλλά καμία πράξη του δεν αποδεικνύει τα λόγια του. Είναι να μην σου τύχει.
Καθόμουν και σκεφτόμουν ότι τελικά είναι περίεργοι οι άνθρωποι. Άλλοι είναι τρελοί, άλλοι στην κοσμάρα τους, άλλοι παρτάκηδες κι άλλοι χαζοί.
Ναι αλλά πολλές φορές είμαστε αναγκασμένοι να έρθουμε σε συμφωνία με αυτούς τους ανθρώπους. Και τότε γεννιούνται τα εξής ερωτήματα… Άραγε γίνεται? Μπορώ? Έχω την υπομονή? Θα τα καταφέρω?

Η αλήθεια είναι ότι γίνεται, όταν θα καταφέρεις να αποδεχτείς ότι αυτός που έχεις απέναντι σου, ίσως να μην είναι τόσο έξυπνος όσο είσαι εσύ ή όσο δυναμικός είσαι. Απλά να τον δεχτείς. Μόλις το κάνεις, σταματάς να του θυμώνεις.

38b2995462ebca405994c426d69da7faΆλλωστε για αυτό ξεχωρίζουν οι εύστροφοι. Γιατί σε διαβάζουν, οραματίζονται το μέλλον και ξέρουν το αποτέλεσμα όταν οι άλλοι δεν έχουν δει καν την αρχή.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι, ποιος παραδέχεται ότι είναι χαζός? Ή αυτό που είναι ακόμα πιο δύσκολο να παραδεχτεί κάποιος είναι ότι αυτός που βρίσκεται απέναντι του, είναι πιο έξυπνος.
Το παραδέχεται ο ευφυής γιατί ακονίζει το μυαλό του να πάει παραπέρα ενώ ο χαζός εγκλωβίζεται στις- γεμάτο παρωπίδες- ιδέες του.

Η Ελένη Καρποντίνη είναι δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός στο 89,8 Δρόμος fm. Την ακούμε καθημερινά 7-10!

You may also like