Astro meets Gastro: H Χριστίνα Θεοχάρη μας παρουσιάζει την Ταυρίνα, Σοφία Πιτσικάλη

11180192_892520530809211_2018682370_nΗ Σοφία Πιτσικάλη είναι μια κλασική Ταυρίνα, με ωροσκόπο στον μυστηριακό Σκορπιό και Ήλιο σύνοδο με Σελήνη στον Ταύρο. Όμορφη, γλυκιά, ήρεμη, συγκροτημένη, αφοσιωμένη στην οικογένειά της και με έντονες καλλιτεχνικές τάσεις, ξεκίνησε το blog της

με μοναδική θεματολογία. Συνταγές που συνδυάζουν την υγιεινή, μεσογειακή διατροφή με πρωτότυπα υλικά,προσαρμοσμένες στις ανάγκες των διαβητικών αλλά κι εκείνων που δεν θέλουν να επιβαρύνουν τον οργανισμό τους και επιθυμούν να βελτιώσουν τη διατροφή τους. Η Σοφία, εκτός από τη μαγειρική και τη φωτογραφία, ξεδιπλώνει το ταλέντο της και στο ψηφιδωτό με μεγάλη επιτυχία.

Χριστίνα Θεοχάρη: Η γεύση είναι άρρηκτα δεμένη με τη μνήμη: ποιες είναι οι πρώτες σου μνήμες που συνδέονται με το φαγητό και τη γεύση;
Σοφία Πιτσικάλη :
Θυμάμαι την αγαπημένη μακαρονάδα που έφτιαχνε η μητέρα μου , με σάλτσα ντομάτας , καρότου και σκόρδου… τέλεια ! Και φυσικά τις υπέροχες τούρτες που έκανε για τα γενέθλια μου και της αδερφής μου… κόλαση!

Χριστίνα Θεοχάρη: Ποιο είναι το πρώτο φαγητό ή γλυκό που μαγείρεψες και σε τι ηλικία;
Σοφία Πιτσικάλη :
Θυμάμαι γύρω στα 12 – 13 μου είχα μια τάση κάθε μεσημέρι μετά απ’ το φαγητό, να με πιάνει το δημιουργικό μου… Μαζί με την αδερφή μου φτιάχναμε διάφορα γλυκά, συνήθως δίπλες , τηγανίτες κ.τ.λ Οι γονείς μας ξυπνούσαν απ’ το μεσημεριανό ύπνο και έβρισκαν έτοιμο γλυκό ! Ήμασταν πολύ χαρούμενες… Α! μην ξεχάσω , πλέναμε και τα πιάτα !

Χριστίνα Θεοχάρη: Ποια είναι η πιο «ένοχη» σου απόλαυση;
Σοφία Πιτσικάλη :
Τώρα πια με την διατροφή που κάνω ( Sofeto ) , μπορώ να πω πως η μοναδική μου αμαρτία είναι το τυρί … το λατρεύω και δεν υπάρχει περίπτωση να μην φάω κάθε μέρα!

Χριστίνα Θεοχάρη:Τι δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο σου;
Σοφία Πιτσικάλη :
Τυρί ή μάλλον… τυριά !

Χριστίνα Θεοχάρη: Τι πρέπει να σου μαγειρέψει ένας άντρας για να σε γοητεύσει;
Σοφία Πιτσικάλη :
Μια ιδιαίτερη σαλάτα , συνήθως οι άντρες βαριούνται τις σαλάτες , αυτός που θα δείξει ιδιαίτερο ζήλο σ’ αυτή την λεπτομέρεια έχει κερδίσει την προσοχή μου.

Χριστίνα Θεοχάρη: Τι θα μαγείρευες εσύ στον άντρα που θες να γοητεύσεις;
Σοφία Πιτσικάλη:
Τον μουσακά μου με γλυκοπατάτες και μπεσαμέλ βρώμης… για να ξεπεράσει τον μουσακά της μαμάς του μια για πάντα ….

11210242_10153208808642357_314642184_nΧριστίνα Θεοχάρη:Σε τι είσαι εθισμένη; (όχι μόνο φαγητό!)
Σοφία Πιτσικάλη:
Στην κόρη μου… η μεγαλύτερη απόλαυση να την βλέπω να μεγαλώνει και να μου λέει πως μ’ αγαπάει !

Χριστίνα Θεοχάρη: Το φαγητό,όπως και το σεξ εκτός από βασικές βιολογικές ανάγκες είναι και μια απόλαυση στην οποία συμμετέχουν και οι 5 αισθήσεις: γεύση, όραση, όσφρηση, αφή, ακοή.. Θεωρώ λοιπόν ότι όση απόλαυση βρίσκουμε στο φαγητό, άλλη τόση βρίσκουμε και στο σεξ΄-και το αντίθετο. Συμφωνείς ή διαφωνείς;
Σοφία Πιτσικάλη:
Χα χα χα… καλή ερώτηση ! Νομίζω πως το καλό φαγητό φέρνει και το καλό σεξ ! …μόνο που το φαγητό κρατάει λίγο περισσότερο… (γέλια)

Χριστίνα Θεοχάρη: Ποιο είναι το καλύτερο αφροδισιακό για σένα;
Σοφία Πιτσικάλη:
Ένας ψηλός μελαχρινός που μου προσφέρει μια σοκολάτα…

Χριστίνα Θεοχάρη: Αγαπημένο μπαχαρικό και μυρωδικο;
Σοφία Πιτσικάλη:
Είναι δύσκολο να επιλέξω… μόνο ένα ε; χμμ… μάλλον το κάρδαμο τότε … και μετά η κανέλα !

Χριστίνα Θεοχάρη: Το φαγητό είναι: ανάγκη, αγάπη, απόλαυση,προσφορά ή θανάσιμη αμαρτία;
Σοφία Πιτσικάλη :
Προσφορά στους αγαπημένους μου , αγάπη για την διατροφή , ανάγκη για την επιβίωση , απόλαυση απ’ την δημιουργία του φαγητού , θανάσιμη αμαρτία … για μένα όχι πια!

Χριστίνα Θεοχάρη: Ποια είναι τα σχέδια και τα όνειρα για το μέλλον και για το blog σου;
Σοφία Πιτσικάλη:
Να μπορέσω να δώσω στους φίλους που με παρακολουθούν ακόμα πιο πολλές συνταγές υγιεινής και απολαυστικής διατροφής ! Υπάρχουν πολλοί που το έχουν ανάγκη και η αγάπη που μου δείχνουν μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω! Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη!

Μην ξεχάσετε να μπείτε στο blog της Σοφίας Πιτσικάλη  Sofeto: Γεύσεις Υγείας και να διαβάσετε στις 17.30 τη συνταγή που μας προτείνει….

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

You may also like