«The Dinner Party» στο Victoria & Albert Museum

Στο London Design Festival 2013, οι σχεδιαστές Scholten & Baijings δημιούργησαν μια νεκρή φύση η οποία απεικονίζει κάτι εντελώς διαφορετικό από ότι έχουμε στο μυαλό μας. Κοιτάζοντας το δημιούργημα τους βλέπουμε ένα πάρτι σε εξέλιξη στο Victoria & Albert Museum καθώς ο “καλλιτέχνες ” εγκατέστησαν ένα μεγάλο τραπέζι σε ένα επιβλητικό, μεγάλο δωμάτιο, περίτεχνο στο Norfolk House.
dezeen_The-Dinner-Party-True-to-life-Design-by-Scholten-and-Baijings_ss_2

Ο τίτλος του θέματος αυτού είναι «The Dinner Party/True-to-life Design – Still Life» και μπορείτε άνετα να το καταλάβετε γιατί με τα στραβά μαχαιροπήρουνα τοποθετημένα στο τραπέζι, τα ποτήρια να είναι μισογεμάτα και τα τρόφιμα διάσπαρτα σε όλο το τραπέζι, σαν να είναι όλα ακόμα σε εξέλιξη, αλλά όλοι οι επισκέπτες έχουν εξαφανιστεί.
dezeen_The-Dinner-Party-True-to-life-Design-by-Scholten-and-Baijings_ss_8

«Ο επισκέπτης μπαίνει σε έναν χώρο που οι φιλοξενούμενοι τον έχουν αφήσει για να καπνίσουν ένα τσιγάρο στον κήπο», είπαν οι σχεδιαστές. « Κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την αφύλακτη στιγμή για να εξετάσει το πολυτελές τραπέζι ανενόχλητος, καθώς η μουσική παίζει απαλά.» Οι Scholten & Baijings έφτιαξαν το τραπέζι με αντικείμενα από διαφορετικές εταιρείες, χωρίς να προβάλλεται κάποια συγκεκριμένη. Ξεχωρίζουν όμως τα ασημένια σετ σερβιρίσματος για το τσάι και το κέικ που έχουν σχεδιαστεί από τον Georg Jensen.dezeen_The-Dinner-Party-True-to-life-Design-by-Scholten-and-Baijings_ss_4

 

Οι σχεδιαστές ήθελαν να χρησιμοποιήσουν πραγματικά τρόφιμα, αλλά δεν ήταν δυνατό αυτό. Ο ήχος που ακούγεται είναι η μουσική των Moritz Gabe και τον Henning Grambow. Στην γκαλερί και τα μουσεία , τα αντικείμενα σχεδίασης συχνά εμφανίζονται σε βάθρα ή σε γυάλινες βιτρίνες, αλλά σπάνια σε κάτι που μοιάζει με το καθημερινό περιβάλλον για τον οποίο σχεδιάστηκαν, έτσι αυτό το project είναι εδώ για να κάνει την διαφορά.

dezeen_The-Dinner-Party-True-to-life-Design-by-Scholten-and-Baijings_ss_1
Στόχος του έργου είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βλέπουν τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο, δηλώνουν οι σχεδιαστές. Πιο αντικειμενικά, επειδή δεν υπάρχουν πινακίδες, έτσι ώστε τα όρια ανάμεσα στην αποκλειστική σχεδίαση και τα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης γίνονται θολά και οι προκαταλήψεις εξαφανίζονται.

credits: Dezeen.com

You may also like