Αυτή η Ρωσίδα φωτογράφος ορίζει την έννοια του «travel photography»

Οι φωτογραφίες της είναι τόσο ονειρεμένες, που δεν πιστεύεις ότι είναι πραγματικές.

Η ταξιδιωτική φωτογραφία (aka travel photography) είναι ένας κλάδος που αποφέρει ένα τρισεκατομμύριο δολάρια στην παγκόσμια βιομηχανία του τουρισμού. Περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα περιεχομένου για αυτόν που θα τον επιλέξει, ξεκινώντας από απλή φωτογράφιση τουριστικών ατραξιόν, φυσικών σκηνικών και τοπικών εορτών, και φτάνοντας μέχρι την απαθανάτιση της αρχιτεκτονικής και της άγριας φύσης και τη δημιουργία πορτρέτων.

Η Kristina Makeeva είναι μία φωτογράφος από τη Ρωσία που στα πλαίσια του travelphotography βρήκε τον τρόπο να «παντρέψει» τη μόδα με την αρχιτεκτονική, αποτυπώνοντας στις φωτογραφίες της ένα αποτέλεσμα που κόβει την ανάσα.Σε μια σειρά από φωτογραφικό υλικό, αναδεικνύει με έναν έως και φαντασμαγορικό τρόπο την ποικιλία και τη ζωντάνια των χρωμάτων, τα οποία συνδυάζει με αέρινα υφάσματα και χαρακτηριστικά τοπία και κτίσματα χωρών (Ρωσία, Τουρκία, Γαλλία, Μαλδίβες, κ.α.).

Παρόλο που δεν χαρακτηρίζονται όλες τις οι φωτογραφίες από αυτόν τον δραματικό χαρακτήρα, η ίδια δεν κρύβει την αγάπη της για το συγκεκριμένο ύφος.

«Για εμένα δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το μπερδεμένο από τον άνεμο ύφασμα του φορέματος που δημιουργήθηκε από το κορίτσι που τρέχει. Είναι μαγεία.», είπε.

Στο site της μπορείτε να βρείτε και να θαυμάσετε όλη την εκπληκτική της δουλειά.

 

Photo credits

You may also like