“Γεύση των Ζωδίων”: H Χριστίνα Θεοχάρη παρουσιάζει το 1ο της βιβλίο στην Αντιγόνη Αδαμοπούλου

Ξέρουμε πως μεγάλο ρόλο στην προσωπικότητα κάθε ανθρώπου παίζει και ο αστερισμός στον οποίο ανήκει. Τι γίνεται, όμως… στην κουζίνα; Ποια μπαχαρικά μπορούν να “μαγέψουν” έναν Κριό; Με ποιες γεύσεις αρέσκεται να πειραματίζεται ο Λέοντας; Και πόσο γλυκατζής είναι ο Αιγόκερως; Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου “Γεύση των Ζωδίων” της δικής μας Χριστίνας Θεοχάρη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, συνομίλησα με τη Χριστίνα για μάθω λίγα πράγματα παραπάνω για την επιστήμη της αστρολογίας και το πώς αυτή μπορεί να συνυπάρξει με την τέχνη της μαγειρικής!

Α. Α.: Στο νέο σου βιβλίο που κυκλοφορεί μας μαθαίνεις πως κάθε ζώδιο έχει τις γεύσεις που προτιμά. Θα κάνω, λοιπόν, μία ερώτηση παρόμοια με εκείνη που έκανε ο Φάνης στον παππού του στην “Πολίτικη Κουζίνα”: τι σχέση έχουν για σένα τα άστρα με το φαγητό; Με άλλα λόγια, περιμένουμε συμβουλές για να… κατακτήσουμε μέσω της μαγειρικής;

Χ.Θ.: Η αστρολογία είναι μια πανάρχαιη επιστήμη και το στοίχημα για μένα, το οποίο ελπίζω να κατάφερα να το κερδίσω με το βιβλίο, είναι να συνδέσω αυτή την επιστήμη, με το φαγητό. Και οι δυο τέχνες, άλλωστε, κοινό τους έχουν τον άνθρωπο. Αν και για όσους ξέρουν καλά αστρολογία, είναι γνωστό ότι δεν είμαστε ποτέ ένα ζώδιο, το βιβλίο αυτό δίνει γενικές συμβουλές και tips για να μαγειρέψουμε ένα φαγητό που θα αρέσει είτε στην/στην σύντροφό μας, είτε στο αντικείμενο του πόθου μας βάσει του ζωδίου μας. Ο έρωτας άλλωστε περνάει από το στομάχι, και η αστρολογία είναι ένα πολύτιμο «όπλο» για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη! Το βιβλίο ξεκινάει έναν «διάλογο» ανάμεσα στη μαγειρική και την αστρολογία και υπάρχουν πολλά να ανακαλύψουμε ακόμη στην πορεία. Τα ζώδια είναι από μόνα τους 12 συναρπαστικά αρχέτυπα, με δικά τους γνωρίσματα, προτιμήσεις και χαρακτηριστικά. Όταν μπαίνει και το στοιχείο του φαγητού μέσα, προσθέτουμε ακόμη μια παράμετρο που έχει σαν στόχο της, να μας να δώσει περισσότερες πληροφορίες για μας αλλά και να μας βοηθήσει να “κατακτήσουμε” με τη μαγειρική μας όσους μας ενδιαφέρουν πολύ!

Α. Α.: Είναι η μαγειρική ένας τρόπος επικοινωνίας με τους δικούς μας ανθρώπους;

Χ.Θ.: Φυσικά, όχι μόνο μια μορφή άμεσης επικοινωνίας, αλλά  η πιο έμπρακτη απόδειξη αγάπης. Η μαγειρική είναι μοίρασμα και προσφορά, από το καθημερινό κολατσιό του παιδιού στο σχολείο μέχρι το πιο προσεγμένο γεύμα για δυο.

Α. Α.: Μεταφράστρια, καθηγήτρια, κειμενογράφος, αστρολόγος, food lover και τώρα “Η γεύση των ζωδίων”…  ήταν “γραμμένη στα αστέρια” η πορεία σου;

Χ. Θ.: Νομίζω πως ναι! Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω εδώ και καιρό, και η τελευταία διετία, με τον Κρόνο στον Τοξότη, (παρότι Υδροχόος, έχω μια πολυαστρία στον Τοξότη στον 5ο οίκο, της δημιουργικότητας) με βοήθησε να βάλω το όνειρά μου σε ένα κανάλι, να τα γειώσω και να τα υλοποιήσω. Πιστεύω πολύ στην μεταφυσική πλευρά της ζωής, και εμπιστεύομαι, πλέον, όλο και περισσότερο τη διαίσθησή μου, αλλά και τα αστέρια.

Α.Α.: Πιστεύεις πως ο έρωτας περνά από το στομάχι αλλά και τις συναστρίες;

Χ. Θ.: Σίγουρα από το στομάχι, μια και το φαγητό συνδέεται άμεσα και με το σεξ, μην ξεχνάμε ότι και οι 2 είναι οι πιο ωραίες και έντονες γήινες απολαύσεις! Οι συναστρίες, πάλι,  βοηθούν κυρίως στο να κατανοήσεις τον άλλο και να προβλέψεις σε ένα βαθμό, τις πιθανότητες εξέλιξης μια σχέσης.   Όπως λέω πάντα σε όσους κάνω αστρολογικές αναλύσεις και προβλέψεις, τίποτα δεν είναι γραμμένο σε πέτρα και πάντοτε υπάρχει η ελεύθερη βούληση-τη ζωή μας την ορίζουμε εμείς και κανείς άλλος. Η αστρολογία βοηθάει, όμως πολύ στο να δώσουμε προσοχή σε συγκεκριμένες αστρολογικές περιόδους και να προσέξουμε περισσότερο κάποια θέματα που μας απασχολούν ή κάποιες σχέσεις.

Α. Α.: Παράλληλα διατηρείς και το γαστρονομικό κι αστρολογικό portal Food Spells. Ποιές εκπλήξεις μας επιφυλάσσεις εκεί; Ή ετοιμάζεις κάτι άλλο;

Χ. Θ.: Το blog που είναι το πρώτο μου παιδί, γιατί από εκεί ξεκίνησαν όλα, το έχω παραμελήσει. Ετοιμάζω λοιπόν προσεχώς ένα καινούριο blog-site με περισσότερες συνταγές και πιο ξεκάθαρες αντιστοιχίες με ζώδια και τα αγαπημένα τους φαγητά. Η σκέψη για ένα δεύτερο βιβλίο είναι πια πολύ ξεκάθαρη μέσα μου, όπως και κάποιες νέες συνεργασίες.

Α. Α.: Ποια είναι τα ιδανικά “συστατικά” για την ιδανική μέρα για σένα; Εκείνη που στο τέλος της μπορείς να πεις “είμαι χαρούμενη”…

Χ. Θ.: Ηρεμία, ζεστή ατμόσφαιρα, καλό φαγητό, μαγειρεμένο από τα χεράκια μου και άνθρωποι αγαπημένοι κοντά μου, σε ένα τραπέζι ή γύρω από έναν καναπέ για να μοιράζομαι γεύσεις και στιγμές-αυτή είναι η ιδανική συνταγή μιας μέρας που στο τέλος της θα μου αφήσει μια γλυκιά γεύση. Η επικοινωνία και η τροφή, κάθε είδους – πνευματική και υλική – μου ηρεμούν ψυχή και πνεύμα.

Τον πρόλογο στο βιβλίο “Γεύση των Ζωδίων”της Χριστίνας Θεοχάρη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, έχει γράψει η Άση Μπήλιου, ενώ την εκπληκτική φωτογράφιση έχει κάνει η Δανάη Ίσαρη.

You may also like