Γιατί πρέπει να διαβάζουμε πάντα τις οδηγίες χρήσης των καλλυντικών

Από νεαρή ηλικία μάθαμε να ακολουθούμε τους κανόνες. Και ενώ μερικοί κανόνες φτιάχτηκαν για να σπάνε, κάποιοι άλλοι γίνονται για καλό λόγο. Εν προκειμένω; Οι οδηγίες σχετικά με τα αγαπημένα σας προϊόντα φροντίδας του δέρματος. Πιστεύετε ότι η μάσκα των 5 λεπτών μπορεί να παραμείνει για 15; Ξανασκεφτείτε το. Γιατί οι οδηγίες των προϊόντων ομορφιάς σας έχουν σημασία, και παρακάτω θα εξηγήσουμε το γιατί.

Αν αγοράσατε πρόσφατα ένα νέο προϊόν περιποίησης και διαπιστώσατε, μετά από κάποιο καιρό χρήσης του, ότι δεν είστε ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες. Σε γενικές γραμμές, οι οδηγίες έχουν να κάνουν με την απορρόφηση και τη διείσδυση του κάθε προϊόντος. Συνεπώς, εάν δεν ακολουθήσετε τις οδηγίες, το προϊόν μπορεί να μην λειτουργήσει με τον τρόπο που προοριζόταν.

Κανόνας 1: Εάν κάποιο προϊόν υπόσχεται πιο καθαρό και λαμπερό δέρμα, μην νομίζετε ότι μπορείτε να αποφύγετε το βασικό βήμα του σωστού καθαρισμού. Εάν το παραβλέψετε, μπορεί να διατρέξετε τον κίνδυνο να παγιδεύσετε το μακιγιάζ, τη βρωμιά και τις άλλες ακαθαρσίες κάτω από το προϊόν. Κάτι που όπως καταλαβαίνετε, μπορεί να προκαλέσει την απόλυτη καταστροφή στην επιδερμίδα σας.

Κανόνας 2: Αν το προϊόν, σας καθοδηγεί να το χρησιμοποιήσετε όχι περισσότερο από ένα συγκεκριμένο αριθμό ανά ημέρα ή ανά εβδομάδα, η πιο συχνή χρήση του δεν πρόκειται να το καταστήσει πιο αποτελεσματικό, μπορεί ωστόσο, να οδηγήσει σε προβλήματα. Πάρτε, για παράδειγμα, τις εξειδικευμένες θεραπείες για τα σπυράκια ή τις κοκκινίλες. Σίγουρα μπορεί να σκεφτείτε ότι η εφαρμογή αυτής της φόρμουλας όσες περισσότερες φορές μπορείτε, θα σας βοηθήσει να κάνετε το σπυράκι να εξαφανιστεί πιο γρήγορα, αλλά αυτό που θα κάνετε είναι να στεγνώσετε το δέρμα σας. Μια έως τρεις φορές ημερησίως σημαίνει μία έως τρεις φορές ημερησίως. Τέλος!

Κανόνας 3: Εάν πρέπει να αφήσετε για πέντε λεπτά την μάσκα προσώπου σας, τότε μην την αφήνετε για δέκα. Πολλές μάσκες έχουν Α- ή Β-υδροξυ οξέα, τα οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος ενώ παράλληλα παρέχουν εξαιρετική απολέπιση. Αλλά, αν παραμείνουν για πολλή ώρα, θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε προβλήματα όπως η δυσφορία και η ξηρότητα.

Κανόνας 4: Ορισμένα καθαριστικά λειτουργούν καλύτερα όταν εφαρμόζονται σε στεγνή επιδερμίδα, ενώ άλλα μπορεί να χρειάζονται νερό για να ενεργοποιηθούν. Αν θέλετε να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες, και να μην λειτουργείτε βάσει ενστίκτου. Ελέγχετε τις οδηγίες, εάν θέλετε να δείτε τα επιθυμητά οφέλη του προϊόντος.

You may also like