Η επιστροφή της Sophia Loren στον κινηματογράφο

Sophia LorenΤρία χρόνια μετά την μικρή συμμετοχή της στην τηλεοπτική ταινία , ‘La mia casa e’ piena di specchi’ , η Sophia Loren επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη με την ‘La voce umana’, μια σκηνοθεσία του γιου της, Edoardo Ponti.

Πρόκειται για τον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο της δημοφιλούς ηθοποιού-είδωλο μετά από σχεδόν μια δεκαετία , σε μια ιστορία βασισμένη στο θεατρικό έργο του Γάλλου συγγραφέα και ποιητή Jean Cocteau, από το 1930.
Σε αντίθεση με την πρωτότυπη, θεατρική εκδοχή που είναι στα γαλλικά, η νέα κινηματογραφική δουλειά θα μεταφραστεί στα Ιταλικά με ναπολιτάνικη διάλεκτο. Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν στη Ρώμη, τη Νάπολη και τη Lido di Ostia, ενώ ξεκινούν αυτό το μήνα και θα διαρκέσουν τρεις εβδομάδες.
Η τηλεταινία  ‘La mia casa e’ piena di specchi’, ήταν η βιογραφία της ηθοποιού, όπου η Loren είχε υποδυθεί τη μητέρα της και η Margareth Made, τη Sophia Loren σε μικρότερη ηλικία. Τελευταία φορά που παρακολουθήσαμε τη διάσημη σταρ σε πρωτεύοντα ρόλο, ήταν το 2004 στην κωμωδία της Lina Wertmueller ,‘Peperoni ripieni e pesci in faccia’.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Loren συμμετέχει σε ταινία του γιου της. Το 2002 πρωταγωνίστησε στο ντεμπούτο δράμα του Ponti, ‘Cuori estrani’ με τους Mira Sorvino, Deborah Kara Unger και Malcolm McDowell.
Πηγή: Hollywood Reporter

You may also like