Με θέληση και …yoga!

elite-daily-soldier-weight-loss-yogaαπό την Βιβή Μάρκου*

Για 15 χρόνια οι γιατροί επέμεναν πως δεν θα μπορέσει να περπατήσει ξανά χωρίς βοήθεια. Το δέχτηκε. Σε ηλικία μόλις 47 ετών, ανάπηρος πολέμου  παραιτήθηκε από την προσπάθεια. Τραυματίστηκε στον Πόλεμο του Κόλπου και έκτοτε πήρε πολλά κιλά. Δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει, πόσο μάλλον να τρέξει, η όποια άσκηση φαινόταν αδύνατη. Όλοι οι δάσκαλοι yoga τον απέτρεπαν να δοκιμάσει αυτόν τον τρόπο άσκησης. Όλοι εκτός από έναν. Δεν τον ήξερε, αλλά πίστεψε σε αυτόν και στη δύναμη της θέλησής του. Η προσπάθεια ήταν δύσκολη αλλά ποτέ δεν την εγκατέλειψε. Βλέποντας αποτελέσματα, άρχισε να πιστεύει πως το θαύμα μπορούσε να συμβεί. Έχασε 100 πόντους σε έξι μήνες και άρχισε να τρέχει. Όσοι του είπαν ότι δεν είναι δυνατό, έκαναν λάθος. Απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει αυτό που είσαι ικανός να κάνεις, εάν εσύ πιστεύεις στον εαυτό σου και πως ποτέ δεν πρέπει να εγκαταλείπεις την προσπάθεια.

Σεβασμός και συγκίνηση. Αυτά ένιωσα για τον άνθρωπο αυτό, τη θέληση, την προσπάθειά και την επιτυχία του. Ένιωσα και περήφανη που στο γυμναστήριό μας ασχολούμαστε με τη yoga.

Μελέτες αποδεικνύουν ότι κάνοντας yoga πετυχαίνουμε μια γενικότερη βελτίωση της σωματικής μας υγείας. Πρακτικά αυτό μεταφράζεται σε ρύθμιση του μεταβολισμού και των κοιλιακών διαταραχών, καταπράυνση του αυχενικού συνδρόμου, των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, ενδυνάμωση των μυών, σωστή στάση του σώματος. Πέρα από το σώμα όμως η yoga βοηθάει και την ψυχή, καθώς αλλάζει ριζικά την ψυχολογική μας διάθεση και τη στάση μας απέναντι στη ζωή.

Αυτό συμβαίνει γιατί μέσα από τις ασκήσεις της yoga που αφορούν συνήθως σύσφιξη, χαλάρωση, διατάσεις των μυών, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου, της ενέργειας σε όλο το σώμα και εκκρίνονται ορμόνες χαράς και ευεξίας. Επίσης μέσω των ασκήσεων της αναπνοής η yoga ρυθμίζει τις εντάσεις και το άγχος και επιτυγχάνει την ηρεμία του σώματος, τη γαλήνη και τη σωματική διαύγεια.

Κλείνω δίνοντας τα συγχαρητήρια μου στον άνθρωπο που πέτυχε το θαύμα και στάθηκε αφορμή για το κείμενο αυτό και τη «γνωριμία» μου μαζί σας. Σε κάποιους έμαθε, σε κάποιους θύμισε πως η ψυχή και η δύναμη της μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Εμπιστευτείτε τις δυνάμεις σας, προσπαθείτε όσο μπορείτε περισσότερο και κάποια μέρα να είστε σίγουροι ότι ο στόχος θα συγκινηθεί από την προσπάθειά σας και θα επιτευχθεί!

 

Η Βιβή Μάρκου είναι ιδιοκτήτρια του «76th Street Gym» στο Παγκράτι.

76th[email protected] τηλ. 2107564523

 

You may also like