Πιπεριές: Γιατί πρέπει να τις εντάξουμε στο καθημερινό διαιτολόγιό μας;

PiperiesPoikiliesΗ πιπεριά αποτελεί ένα από τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούμε στην ελληνική κουζίνα. Τα πιο γνωστά φαγητά που περιέχουν πιπεριά είναι η χωριάτικη σαλάτα, τα γεμιστά, καθώς και το γνωστό τοπικό φαγητό σπετσοφάι.

Τι είναι αυτό που περιέχει όμως και την καθιστά τόσο θρεπτική;
Η πιπεριά είναι πλούσια σε βιταμίνη C, βιταμίνη Α και είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση. Είναι ιδανική για την καταπολέμηση του κρυολογήματος, της βρογχίτιδας, λοιμώξεις του αναπνευστικού, του άσθματος, παθήσεις των ματιών, της στηθάγχης, της αρτηριοσκλήρυνσης και του καρκίνου.

Οι πιπεριές υπάρχουν σε διάφορα σχήματα και χρώματα. Υπάρχει η πράσινη πιπεριά, η κόκκινη και η κίτρινη. Ωστόσο υπάρχουν και οι κόκκινες καυτερές πιπεριές, οι οποίες έχουν συνολικά τις πιο ευεργετικές ιδιότητες, για όσους φυσικά αντέχουν να τις φάνε….

Εκτός από το γεγονός ότι ανακουφίζουν από το κρυολόγημα δρουν και ως παυσίπονο, καθώς περιέχουν Β- καροτίνη. Επιπλέον, αυτό το «κάψιμο» που αφήνουν έχει την ικανότητα να λειτουργεί ως τοπικό αναισθητικό.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση και αποτελούν μια πλούσια πηγή καλίου και σίδηρου για τον οργανισμό μας.

You may also like