Πρόταση για dvd : Hors De Prix

Hors De Prix 1Καλησπέρα, καλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Τι μου κάνετε; Άλλο ένα όμορφο σαββατοκύριακο φτάνει στο τέλος του, κάνοντάς το ιδανικό για ταινία στο σπίτι. Τελευταία Κυριακή του Ιουνίου σήμερα, πράγμα που σημαίνει πως ολοκληρώνεται το αφιέρωμά μας στο γαλλικό σινεμά! Γι’ απόψε, λοιπόν, σας έχω μία γλυκιά κομεντί με την Audrey Tautou σ’ ένα ρόλο που εγώ τον χαρακτηρίζω λίγο… «κόντρα»!

Ο Jean (Gad Elmaleh) δουλεύει ως σερβιτόρος και μπάρμαν σ’ ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Γαλλία. Είναι ντροπαλός και δεν τολμά να πει «όχι» ποτέ. Ένα βράδυ θα γνωρίσει την Irène (Audrey Tautou) μία γοητευτική τυχοδιώκτρια, η οποία για να διατηρήσει το ακριβό της lifestyle πλησιάζει ηλικιωμένους κι ευκατάστατους άντρες. Νομίζοντας πως ο Jean είναι ένοικος του ξενοδοχείου κι όχι υπάλληλός του, η Irène «βολιδοσκοπεί» το νέο της «θύμα». Όταν, όμως, εκείνη αντιληφθεί την παρεξήγηση, θα εξαφανιστεί και θα συναντηθεί ξανά με τον Jean πολύ αργότερα στην Κυανή Ακτή. Τότε οι δυο τους θα μπλεχτούν σ’ ένα απίστευτο γαϊτανάκι, με την Irène να μαθαίνει τα… κόλπα της στο Jean, ενώ κι ο έρωτας δε θα αργήσει να κάνει τη… δουλειά του!

Η ταινία «Κορίτσι για Σπίτι» (ο ελληνικός τίτλος με τον οποίο μπορείτε να αναζητήσετε την ταινία στο video store της γειτονιάς σας) βασίζεται στο σενάριο των Benoît Graffin και Pierre Salvadori, ο οποίος επίσης σκηνοθετεί.

Εκτός από μία κομεντί με ρομαντικά στοιχεία, η ταινία έχει και μία χροιά σάτιρας θίγοντας όσους επιλέγουν την «εύκολη λύση» στο να γίνουν πλούσιοι. Η Irène, καλή ώρα… Της αρέσουν τα ακριβά ξενοδοχεία, τα gourmet εστιατόρια, και για τα επώνυμα ρούχα, κοσμήματα κι αξεσουάρ ούτε λόγος. Καθώς, όμως, δε μπορεί να τα διεκδικήσει μόνη της, χρησιμοποιεί το γεγονός ότι είναι μία γοητευτική νέα γυναίκα προκειμένου να Hors De Prix 2αποσπάσει από τους άλλους αυτό που θέλει. Προτιμά να είναι εκείνη που δίνει τις εντολές παρά εκείνη που τις εκτελεί, όπως ο Jean. Στην ουσία είναι μία γλυκιά ειρωνεία που απαντά έξυπνα στην απορία αν το χρήμα φέρνει την ευτυχία, αν σκεφτεί κανείς και σε τι κατάσταση είναι πολλοί απ’ όσους πλησιάζει η Irène: άνθρωποι μοναχικοί, που προσπαθούν να εξαγοράσουν αγάπη – ή έστω κάτι σχετικό.

Στο ευχάριστο αποτέλεσμα μεγάλο ρόλο παίζουν κι οι δύο κεντρικοί ηθοποιοί. Από τη μία έχουμε τη μικροκαμωμένη Audrey Tautou, την οποία δύσκολα θα φανταζόμασταν ως μία femme fatale. Ίσως γι’ αυτό κι επιλέχθηκε εκείνη αντί για μία ηθοποιό με πιο έντονο το παρουσιαστικό της μοιραίας γυναίκας, ώστε να καταλάβει ο θεατής πως η πρωταγωνίστρια θέλει απλά να εξασφαλίσει το μέλλον της και πως δεν είναι ένα είδος… Μαύρης Χήρας! Από την άλλη έχουμε τον Gad Elmaleh, με ένα βλέμμα σχεδόν αφελές και παιδικό, κάνοντάς τον απόλυτα ταιριαστό για το ρόλο του ντροπαλού Jean που εύχεται να μπορούσε να δώσει στην Irène ό,τι εκείνη ονειρεύεται με μόνη επιθυμία του να τον αγαπήσει όσο αυτός.

Σας εύχομαι καλή διασκέδαση κι ελπίζω να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ!

Πρωταγωνιστούν: Audrey Tautou, Gad Elmaleh, Vernon Dobtcheff, Marie-Christine Adam, Jacques Spisser, Annelise Hesme

You may also like