Πώς θα παραμείνεις υγιής και δυνατή τον φετινό χειμώνα

Οι ξαφνικές εναλλαγές του καιρού και το έντονο κρύο του χειμώνα, αρκούν για μας χαρίσουν ένα γερό κρυολόγημα. Για να μην φτάσουμε όμως σε αυτό το ενοχλητικό σημείο, ακολουθεί μια λίστα με τις must-have συνήθειες που θα σε βοηθήσουν και εσένα να μείνεις safe και υγιής το φετινό χειμώνα. Let’s do this!

Υγιεινή διατροφή

Μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχο κρέας, ψάρι, όσπρια, ξηρούς καρπούς, βότανα, μπαχαρικά και άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Φυσικά και η κατανάλωση τροφών πλούσιες σε βιταμίνη C,  θα σε βοηθήσουν να κάνεις ακόμα πιο δυνατό το ανοσοποιητικό σύστημα, αποφεύγοντας τυχόν κρυολογήματα και κούραση.

Άσκηση

Η σωματική δραστηριότητα είναι μια σημαντική συνήθεια που μπορείς να ακολουθήσεις αφού εκτός ότι θα σε κρατήσει σε καλή φόρμα θα σε κάνει και πιο υγιή. Η καθημερινή ρουτίνα της γιόγκα ή οποιαδήποτε μορφή σωματικής δραστηριότητας θα σε βοηθήσει να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σύστημα. Παράλληλα θα βελτιώσεις την άμυνα έναντι στις εποχιακές παθήσεις όπως η γρίπη και το κρυολόγημα.

Νερό

Το νερό βοηθά στον καθαρισμό του συστήματος και στην απομάκρυνση των τοξινών ενώ μεταφέρει θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του σώματος, βοηθώντας στην εξισορρόπηση των σωματικών υγρών. Προσπάθησε να πίνεις την απαιτούμενη ποσότητα νερού κάθε μέρα ώστε να μένεις ενυδατωμένη συνεχώς!

@clairerose

Ύπνος

Ο καλός ύπνος βοηθά στη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος…Ενώ διατηρεί το σώμα υγιές, αποβάλλοντας συγχρόνως την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες. Με λίγα λόγια, ο ύπνος αποτελεί τον αδιαπραγμάτευτο παράγοντα για τη διατήρηση της καλής υγείας, χωρίς κρυολογήματα και ιώσεις.

Σωστή υγιεινή

Διατήρησε καλή και σωστή υγιεινή, πλένοντας αρκετά συχνά και με τον σωστό τρόπο τα χέρια σου. Καθαρίζοντας συχνά την περιοχή των χεριών θα απομακρύνεις τυχόν βακτήρια, μικρόβια και θα πεις “αντίο” σε ιώσεις.

Photo credits:  @clairerose/ instagram

You may also like