Πώς να διατηρήσετε την οδοντόβουρτσα σας “υγιή”

Από τότε που θυμάστε να έχετε δόντια -και μερικά αυτά να κουνιούνται- θυμάστε και έναν καλό κύριο, τον οδοντίατρο να σας συμβουλεύει να βουρτσίζετε καλά τα δόντια σας και να αλλάζετε συχνά πυκνά οδοντόβουρτσα. Ίσως, τότε, οι πολλές ροζ οδοντόβουρτσες να σας εξίταραν όμως ποτέ δε κατάλαβατε την πραγματική σημασία αυτής της συμβουλής.

Η οδοντόβουρτσα συνιστά ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια σας και καλό είναι να της συμπεριφέρεστε όπως της αξίζει.

Επειδή ακριβώς έρχεται σε επαφή με πολλά ευαίσθητα μέρη του στόματός σας πρέπει να είστε πάντα βέβαιη ότι είναι καθαρή και απολύτως ακίνδυνη.

Πρώτος κανόνας και βασικός είναι να την αλλάζετε ανά 3 με 4 μήνες. Ωστόσο, αν στο μεσοδιάστημα παρατηρήσετε οσμή, αλλοίωση, τριχούλες να έχουν αλλάξει πορεία και άλλες να έχουν κοπεί τότε επιταχύνετε την αντικατάστασή της.
Έπειτα, σημαντικό είναι να φροντίζετε που την τοποθετείτε. Καλό θα ήταν να μην βρίσκεται πολύ κοντά στην λεκάνη (δεδομένου ότι λεκάνη και νιπτήρας συνορεύουν) για να πετιούνται νερά. Εξίσου επικίνδυνο είναι και το καπάκι, που έχει γίνει νέα μόδα, γιατί διατηρεί την υγρασία της οδοντόβουρτσας και γίνεται αυτομάτως πηγή μικροβίων.
Τέλος, πρέπει μετά το βούρτσισμα να ξεπλένεται καλά και μπορείτε να την ξεβγάλετε με ένα στοματικό διάλυμα.

http://www.missbloom.gr

You may also like