Ριζότο με σπανάκι & τόνο, από τη Νιόβη Αναζίκου

ΥΛΙΚΑ:

250 γρ. ρύζι σπυρωτό
400 γρ. χυμός ντομάτας
3 καρότα ψιλοκομμένα
500.γρ σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
Ξύσμα από ένα λεμόνι
200 γρ. τόνος σε λάδι ή σε νερό
λίγο άνηθο
αλάτι, πιπέρι

spanakorizoΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, το ρύζι, τα καρότα, το σπανάκι για 3 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε ζεστό νερό σε δόσεις που κάθε φορά να το απορροφά,μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι μας. Υπολογίστε 2,5 φορές την ποσότητα του ρυζιού μετρώντας το σε μία κούπα.
Λίγο πριν το τέλος προσθέστε τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού. Όταν το σερβίρετε προσθέστε τον λίγο τόνο σε κάθε πιάτο, δεν το βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα για να μην διαλυθεί.

Αν προσθέσετε κατεψυγμένο σπανάκι το μαγειρεύετε απευθείας χωρίς να το ξεπαγώσετε. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο στο σοτάρισμα ώστε να μαλακώσει.

You may also like