Συμβουλές στυλ από τον Karl Lagerfeld !!!

imagesΌντας παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής, δεν αποτελεί έκπληξη ότι διαθέτει κάποιες από τις καλύτερες συμβουλές σχετικά με την μόδα. Από τον Karl Lagerfeld φυσικά μπορείτε να μάθετε την αλήθεια για το σωστό στυλ και να το προσθέσετε στην προσωπική σας Βίβλο. Εξάλλου είναι ο άνθρωπος που έχει δικαίωμα να έχει μια γνώμη για τα πάντα μέσα στον κόσμο της μόδας χωρίς να ανησυχεί για τις διαστάσεις που θα πάρουν οι δηλώσεις του. Δεν έχει σημασία τι πιστεύετε για τον ίδιο… απλά διαβάστε τις συμβουλές του. Είναι σίγουρο ότι ξέρει κάτι παραπάνω…

1.Δεν χρειάζεται ξοδέψετε όλα σας τα χρήματα!

Μία από τις αγαπημένες μου συμβουλές για το στυλ από Karl Lagerfeld που μπορεί να έρθει ως έκπληξη από τον άρχοντα της πολυτέλειας, είναι ότι έχει δηλώσει πως  «Σήμερα ο καθένας μπορεί να ντυθεί όμορφα και κομψά, ακόμα και με  φθηνά ρούχα. Αρκεί να είναι σωστά σχεδιασμένα.» Ο Lagerfeld ξέρει ότι οι περισσότεροι δεν έχουν τη δυνατότητα να δαπανήσουν ένα εκατομμύριο δολάρια για να αισθανθούν κομψοί και για αυτό μας δίνει μία άλλη οπτική πάνω στον τρόπο ντυσίματος μας.

2. Εκφραστείτε!

Ο Lagerfeld εκτιμά ότι η μόδα είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκφράσουμε  (προς τα έξω) τον εαυτό μας και την προσωπικότητά μας. Αλλά πηγαίνει και ένα βήμα παραπέρα, καθώς θεωρεί  ότι όλα τα ρούχα/ αξεσουάρ  θα πρέπει να  “προβάλουν”  τις απόψεις και τις ιδέες σας. Ο ίδιος μάλιστα έχει πει ότι «η μόδα είναι μια γλώσσα , που η ίδια δημιουργεί τα ρούχα, για να ερμηνεύσει την πραγματικότητα.» Προσωπικά ,  θα πρέπει να συμφωνήσω ότι δηλαδή η αίσθηση της μόδας θα πρέπει να αντανακλά και την αίσθηση του κόσμου γύρω μας.
1069303_599741416723037_1952128798_n
3. Black is never enough

Τι άλλο θα περιμένατε από τον διάσημο σχεδιαστή που ανήκει μάλιστα στον οίκο Chanel; Φυσικά και ο Lagerfeld αγαπά το μαύρο.  Εξάλλου σπάνια κυκλοφορεί φορώντας οποιοδήποτε άλλο χρώμα εκτός από μαύρο. Σε περίπτωση λοιπόν που αναρωτιέστε  για το τι να φορέσετε, ρίξτε επάνω σας ό, τι μαύρο βρείτε και αμέσως θα έχετε ένα κομψό look. (προσοχή να μην είναι σε όλες αποχρώσεις του μαύρου!)

4. Δεν χρειάζεστε έγκριση

Αν δεν το ξέρατε ήδη,  είναι πολλές οι φορές, που ο Lagerfeld σαφώς και τον ενδιαφέρει  για το τι σκέφτονται οι άλλοι γι ‘αυτόν και  δεν φοβάται να ξεπεράσει τα όρια. Αυτό το πνεύμα, σας καλεί να το μεταφέρετε και στην ντουλάπα σας, με το σκεπτικό ότι ακόμα και τα “φθαρμένα” ρούχα, μπορεί να ξαναφορεθεί στο μέλλον και  να είναι “μέσα” στη μόδα. Εάν αισθάνεστε άνετα με τα ρούχα σας, δεν θα πρέπει να σας νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι….από τη στιγμή που είστε ο εαυτός σας!

5. Να είστε σίγουροι για τις αγορές σας

 Όταν πρόκειται για ψώνια (γενικά) και όχι μόνο για την αγορά ενός ακριβού ρούχου. Αλλά, είτε πρόκειται για ένα απλό t-shirt ή για μία ακριβή τσάντα, βεβαιωθείτε ότι είστε σίγουροι ότι θέλετε να το αποκτήσετε. Όπως λέει ο ίδιος, ο σχεδιαστής, «Αγοράστε κάτι μόνο επειδή σας ενθουσιάζει, όχι μόνο για την απλή διαδικασία της αγοράς.»

62013-07-22-KarlLagerfeldforWeltonLondon2. Η συνολική εικόνα

Μην μένετε μόνο στα ρούχα σας. Ο Lagerfeld πιστεύει ότι το στυλ προέρχεται από μία ολοκληρωμένη εικόνα. Τα μαλλιά σας, μακιγιάζ και αξεσουάρ, όλα συμβάλλουν στο πόσο κομψή θα είναι η εμφάνιση σας και η αίσθηση που αποπνέετε. Για αυτό προτείνει «δεν αμελούμε οτιδήποτε σχετικά με το μακιγιάζ, και φροντίζουμε να έχουμε αψεγάδιαστο δέρμα και μαλλιά.» Αν και ξέρω ότι είναι δύσκολο να είμαστε άψογες όλη την ώρα, να είστε σίγουρες ότι με μία μικρή προσπάθεια  δίνοντας σημασία στην λεπτομέρεια,  μπορούμε να τελειοποιήσουμε την εικόνα μας!

7. Να δείχνετε σίγουρες!

Δεν χρειάζεται να μας το πει ο Karl ! Φορέστε ρούχα που σας κάνουν να αισθάνεστε υπέροχα, φτιάξτε το μακιγιάζ και τα μαλλιά σας, φορέστε τακούνια κατά τη διάρκεια της ημέρας – ό, τι χρειάζεται για να νιώσετε αυτοπεποίθηση και αδράξτε την ημέρα!

You may also like