Τα 4 πιο βρώμικα αντικείμενα που πιάνουμε κάθε μέρα

Γεμάτα μικρόβια, αλλά απαραίτητα στην καθημερινότητα.

Τα βακτήρια βρίσκονται παντού τριγύρω μας κι αποτελούν μία από τις πρώτες μορφές ζωής που εμφανίστηκαν στη Γη πριν από 3,8 δισεκατομμύρια χρόνια. Το πιο πιθανό είναι ότι, ακόμη και να πάψει να υπάρχει το ανθρώπινο είδος, τα βακτήρια θα ζουν και θα βασιλεύουν στον πλανήτη μας. Προς το παρόν, η κυριαρχία τους εκτείνεται στο περιβάλλον που μας περιτριγυρίζει και σε συγκεκριμένα πράγματα που φαίνεται να έχουν τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις βακτηρίων και μικροβίων.

1. Πετσέτα χεριών

Η πετσέτα των χεριών συνήθως μένει βρεγμένη, δημιουργώντας το τέλειο, υγρό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων. Αν σε αυτό συμπληρώσουμε και το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πλένουν καλά τα χέρια τους, με αποτέλεσμα πιάνοντας την πετσέτα να μεταφέρουν τα μικρόβια πάνω της, δεν είναι παράλογο που βρίσκεται στη λίστα με τα πιο βρώμικα αντικείμενα.

2. Θήκη οδοντόβουρτσας

Σύμφωνα με έρευνα του 2011 του Public Health and Safety Organization, το 27% των θηκών οδοντόβουρτσας 22 οικογενειών, που συμμετείχαν εθελοντικά, βακτήρια Coliform, μικροοργανισμοί που βρίσκονται στα φυτλα, στο χώμα και στα έντερα των ανθρώπων και των ζώων.

3. Σφουγγάρι πιάτων

Σκεφτείτε με πόσα μικρόβια έρχεται σε επαφή ένα σφουγγάρι πιάτων που σαπουνίζει χωρίς τέλος ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπήρουνα με τα αποφάγια τα δικά μας, της οικογένειας και του κάθε καλεσμένου. Θα σας πούμε εμείς… Με εκατομμύρια. Για την ακρίβεια, πάνω από το 75% των σφουγγαριών που εξετάστηκαν στην παραπάνω έρευνα, είχε τα ίδια βακτήρια με αυτά της θήκης οδοντόβουρτσας.

4. Κινητό τηλέφωνο

Το κινητό τηλέφωνο είναι ένα αντικείμενο που πιάνουμε συνεχώς με τα χέρια μας και που ακουμπάμε σε πολλές και διαφορετικές επιφάνειες, με αποτέλεσμα να γίνεται εστία μικροβίων. Ευτυχώς, εδώ η λύση είναι πολύ απλή. Ένα πέρασμα με απολυμαντικό μαντηλάκι είναι αρκετό για να καθαριστεί πλήρως.

You may also like