Τι θα δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Τα μεγαλύτερα αστέρια του αθλητισμού!
Η Αμερικανίδα σπρίντερ Καρμελίτα Τζέτερ και οι πιο γρήγοροι άνθρωποι στον κόσμο, οι Τζαμαϊκανοί Γιουσέιν Μπολτ και Γιόχαν Μπλέικ, ο Αμερικανός άσος του μπάσκετ Λεμπρόν Τζέιμς, η Ουκρανή αθλήτρια της ξιφασκίας Όλγκα Χαρλάν, οι Αμερικανοί κολυμβητές Μάικλ Φελπς και Ράιαν Λόχτε, η καλλονή «τσαρίνα των αιθέρων» Γελένα Ισινμπάγεβα, η Αυστραλή κολυμβήτρια Στέφανι Ράις είναι μεταξύ αυτών που προβλέπεται να πρωταγωνιστήσουν.

Ποιά είναι η ελληνική αποστολή;
Η ελληνική αποστολή ξεπερνά τα 100 άτομα. Ανάμεσά τους, από τον υγρό στίβο οι Ηλίας Δρυμωνάκος, Άρης Γρηγοριάδης, Nέρι Νιαγκουάρα, Θεοδώρα Δράκου, Μαριάνα Λυμπερτά, Μάρθα Μάτσα, το πόλο αντρών, το μπιτς βόλεϊ γυναικών, η ρυθμική γυμναστική γυναικών, οι Βλάσης Μάρας, Βασίλης Τσολακίδης στην ενόργανη γυμναστική, η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ, ο Περικλής Ιακωβάκης στα 400 μ., ο Λούης Τσάτουμας στο μήκος, ο Σπύρος Λεμπέσης στο ακόντιο, η Μαρία Περβολαράκη στην πάλη, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στο τάε κβον ντο, ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο, ο Αιμίλιος Παπαθανασίου στην ιστιοπλοΐα.

Ποιοί είναι υπεύθυνοι για τη μουσική “επένδυση” της Τελετής Έναρξης;
Υπεύθυνοι για το μουσικό μέρος της τελετής έναρξης είναι οι Underworld, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Ντάνι Μπόιλ, με τον οποίο συνεργάστηκαν το 1996 με το τραγούδι «Born Slippy» στην ταινία «Trainspotting».
Θα ακουστούν 86 συνθέσεις και ανάμεσά τους των Beatles, Pink Floyd, Erica Clapton, Duran Duran, Adel και του «δικού μας» Vangelis.
Το επίσημο τραγούδι των Αγώνων είναι το νέο single του ροκ συγκροτήματος Muse (αρχηγός τους είναι ο Μάθιου Μπέλαμι, σύζυγος της ηθοποιού Κέιτ Χάντσον), με τίτλο «Survival».

[vsw id=”66molzUEkWI” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Οι London Olympics σε αριθμούς
-Το συνολικό κόστος των Αγώνων υπολογίζεται στα 11 δισεκατομμύρια λίρες.
-900 παιδιά από τα έξι δημοτικά διαμερίσματα της πρωτεύουσας θα έχουν ρόλους στην τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών.
-Αναμένεται να διατεθούν 8 εκατομμύρια εισιτήρια, με τιμές που κυμαίνονται από 20 μέχρι 2.012 λίρες τα ακριβότερα για την τελετή έναρξης.
-Θα διατεθούν 4.700 μετάλλια.
-Θα συμμετάσχουν 204 χώρες και οι αθλητές θα διαγωνιστούν σε 35 αθλήματα.
-20.000 αστυνομικοί και 500 εισαγόμενοι πράκτορες του FBI θα είναι παρόντες.
-Η τελετή έναρξης θα κοστίσει 27 εκατ. λίρες και θα την παρακολουθήσουν πάνω από 1,5 δισ. άνθρωποι.

«Trainspotting» και στις Τελετές;

Ο Ντάνι Μπόιλ, Αγγλοϊρλανδός σκηνοθέτης του «Trainspotting» και του βραβευμένου με Όσκαρ «Slumdog Millionaire», είναι υπεύθυνος για τις τελετές.

Τα λιβάδια της Βρετανίας, το πράσινο της εξοχής, νερόμυλοι, σύννεφα, οικογένειες που κάνουν πικνίκ, αγρότες που καλλιεργούν τη γη, ζώα που βοσκούν, μεταξύ των οποίων 12 άλογα, 3 αγελάδες, 2 κατσίκες, 10 κότες, 10 πάπιες, 9 χήνες, 70 πρόβατα και 3 τσοπανόσκυλα, θα είναι μερικές από τις εικόνες της τελετής έναρξης, που θα αρχίσει με τον ήχο της μεγαλύτερης καμπάνας της Ευρώπης, ενώ τα τέσσερα έθνη της Βρετανίας, Αγγλία, Σκοτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία, θα έχουν τα δικά τους εθνικά εμβλήματα: ρόδο, γαϊδουρ?γκαθο, ασφόδελο και λινάρι.
Η τελετή θα αρχίσει στις 21:00 τοπική ώρα και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα.
Εμπνευσμένος από το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Η Τρικυμία» είναι ο τίτλος της τελετής έναρξης των Αγώνων, που ονομάζεται «Νησιά των θαυμάτων», αλλά και από τον κλασικό ήρωα της Μέρι Σέλεϊ Φρανκενστάιν».
«Τα ‘‘Νησιά’’ μάς χαιρετίζουν και γιορτάζουν την πληθωρική δημιουργικότητα της βρετανικής ιδιοφυΐας, σε μια τελετή που ελπίζουμε ότι θα είναι απρόβλεπτη και ευρηματική, όπως και ο βρετανικός λαός. Ελπίζω πως οι θεατές και οι τηλεθεατές θα πάρουν μια αίσθηση οικειότητας και ανθρωπιάς, αλλά και τη βρετανική αίσθηση του χιούμορ.
»Οι νοσοκόμες θα έχουν σημαντικό ρόλο. Το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ένα από τα πράγματα που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε… Μαζί με την αίσθηση του χιούμορ μας.
»Θα υπάρχουν πολλά αναγνωρίσιμα στοιχεία του Φρανκενστάιν… Θέλω το στάδιο να μοιάζει με καζάνι που βράζει και ο κόσμος στις κερκίδες να παρακολουθεί παραμονεύοντας από ψηλά…»

Eίδατε τις μασκότ;

Ίσως να μην υπάρχουν χειρότερα στην ιστορία των Ο.Α.
Δύο μονόφθαλμα τερατάκια – ρινίσματα ατσαλιού είναι οι μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 του Λονδίνου. Οι διοργανωτές δημιούργησαν καρτούν και ανέθεσαν στο συγγραφέα παιδικών βιβλίων Μάικλ Μορπούργκο να φτιάξει μια ιστορία για τους «αφηρημένους» χαρακτήρες.

Η τελετή θα έχει και James Bond!
Ο Ντάνιελ Κρεγκ, υπό τους ήχους του θρυλικού μουσικού κομματιού, θα προσγειωθεί στο στάδιο του Ολυμπιακού Πάρκου με σκοινί, πέφτοντας από ένα ελικόπτερο.
Λίγο πριν από την είσοδο του πράκτορα 007 στο στάδιο θα έχει προβληθεί ένα δικό του βίντεο. Στην ταινία, με τίτλο «Η Άφιξη», ο πράκτορας 007 επισκέπτεται τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, απ’ όπου παίρνει εντολή για την τελευταία του αποστολή: να παρευρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο δικός μας σημαιοφόρος….
Ο 33χρονος Αλέξανδρος Νικολαΐδης, δύο φορές ασημένιος ολυμπιονίκης στο ταε κβον ντο (2004 και 2008) και πρώτος λαμπαδηδρόμος στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, θα είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής.

Καλή μας επιτυχία!

 

Πηγή:http://www.yupiii.gr

You may also like