Τρώμε σωστά για να έχουμε καλή υγεία

  Έχετε δει μεταβολές στην όρεξη ή στην διάθεση σας τελευταία; Μήπως φύγατε τριήμερο και φάγατε λίγο παραπάνω; Όταν χαλαρώνετε ή νιώθετε περισσότερη χαρά, μήπως δεν ελέγχετε τι ποσότητες καταναλώνετε; Παρατηρήστε την διάθεση ή την πίεση της καθημερινότητας σας και συνειδητοποιήστε πότε ακριβώς χάνετε το μέτρο. Δεν είναι δύσκολο, αλλά είναι μια άσκηση συνειδητότητας. έτσι ώστε να αντιληφθείτε που ακριβώς είναι ο “κόμπος” του νήματος. Ποιες τροφές σας ελκύουν περισσότερο και με τι μπορείτε να τις αντικαταστήσετε;

Γιατί θέλεις να τρως συνέχεια σοκολάτα;

Η έντονη επιθυμία για συγκεκριμένες τροφές οφείλετε σε διάφορους λόγους, κάποιοι εκ των οποίων έχουν να κάνουν με την ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών. Η κλασσική  «λιγούρα» για σοκολάτα έχει πολλές φορές συνδεθεί με την έλλειψη μαγνησίου, ενώ η λιγούρα της γλυκιάς γεύσης ή της επιθυμίας για υδατάνθρακες γενικά συνδέεται με τη σεροτονίνη, γνωστή και ως ορμόνη της «χαράς» και της καλής διάθεσης! Αν δεν έχετε κάποια έλλειψη από τον οργανισμό σας σύμφωνα με τα παραπάνω, αρχίσετε ένα καινούργιο σπορ και αντικαταστήσετε τις ελεύθερες παθητικές ώρες με ώρες ενέργειας; Πιστέψτε το και αρχίστε αμέσως!

Αντίο άγχος!

Βασικός παράγοντας για να διαλύεται η συγκέντρωση και συγχρόνως η διάθεση! Εντάξτε τα προβιοτικά στο πρόγραμμα σας και θα δείτε αλλαγή αμέσως στη διάθεση σας. Σύμφωνα με έρευνες, ο εγκέφαλος και το έντερο συνδέονται. Όταν υπάρχει κάποια ανισορροπία στα βακτήρια του, παράγονται ορμόνες που ευθύνονται για την εκδήλωση στρες. Επίσης, επισημαίνεται ότι ο φυτογαλακτοβάκκιλος, ένα συστατικό που βρίσκεται στο γιαούρτι, συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του στρες και του άγχους.

Χρωμάτισε τις ημέρες του φθινοπώρου..

με εσπεριδοειδή! Πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, λεμόνια, μανταρίνια. Αν πήγατε μια βόλτα στη λαϊκή αγορά της γειτονιά σας ή έστω στον μανάβη, θα χαζέψατε σίγουρα τους πολύχρωμους πλέον πάγκους. Μυρίσατε το υπέροχο άρωμα και γεμίσατε το καλάθι σας με ποικιλία από τα φρούτααυτά, διότι είναι ο καλύτερος σύμμαχος για τον οργανισμός σας με πολύτιμες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά για να τον ενισχύσουν σωστά,ενώ παράλληλα θα του χαρίσουν ευεξία!

Change your point of view! You will see miracles in your life…

Featured image: unsplash.com/@elloproducts

You may also like