Χρόνια πολλά μανούλα….!!, από την Ελευθερία Σπυράκη

Μάνα, μια λέξη τόσο μικρή, αλλά με μεγάλη σημασία και αξία στη ζωή μας. Με αφορμή λοιπόν , την γιορτή της μητέρας, αυτή την τόσο γλυκιά και τρυφερή συνήθεια εδώ και χρόνια που είναι αφιερωμένη σε όλες τις μανάδες του κόσμου, νιώθω ότι ήρθε η στιγμή να αφιερώσω λίγες γραμμές και εγώ σαν παιδάκι για την μανούλα μου.
Μπορεί να μην είμαι ο πιο ευαίσθητος και γλυκός άνθρωπος του κόσμου, όπως συνηθίζει να λέει η δικιά μου μαμά αρκετά συχνά , ίσως επειδή κρύβω τα συναισθήματα μου, ίσως ακόμη και γιατί δεν θέλω να τα εξωτερικεύσω λόγω άμυνας, άλλα ένα είναι σίγουρο, αυτή η γυναίκα είναι κομμάτι του εαυτού μου.

Καθημερινά όλοι λίγο πολύ ζούμε έντονες στιγμές με τους γονείς μας και ιδιαίτερα με τις μαμάδες μας, τις μικρές ηρωίδες της άχαρης ρουτίνας που μας κάνει να νιώθουμε θυμό προς τα πρόσωπα τους. Άλλες φορές πάλι νιώθουμε την ανάγκη να βρούμε καταφύγιο στην αγκαλιά τους, την μόνη αγκαλιά που νιώθουμε ασφάλεια και ότι θα μας προστατέψει από κάθε είδους φόβο και ανασφάλεια.

Αυτές οι γυναίκες λοιπόν, αξίζουν το καλύτερο , μόνο και μόνο επειδή είναι εκεί, όποτε τις ζητάς και για οποιονδήποτε λόγο. Ξέρετε η ζωή μας είναι σύντομη τόσο εμάς των ιδίων , όσο και των αγαπημένων μας προσώπων , οπότε καλό είναι να αγαπάμε και να εκτιμάμε ότι έχουμε δίπλα μας….. γιατί πολύ απλά, δεν ξέρουμε για πόσο θα το έχουμε κοντά μας!

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου , αλλά και στην δικιά μου , ΤΗΝ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

You may also like