6 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ (ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ) ΜΑΜΑΔΩΝ

Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί για τις φράσεις που σκαρφιζόταν κατά καιρούς η μαμά σου; Και όχι μόνο αυτό δεν τις έλεγε μόνο η δική σου αλλά και αυτή των φίλων σου;   Ήταν άραγε συνεννοημένες; Κάνουν συμβούλιο πριν τον μικρό καβγαδάκι σας; Ειλικρινά δεν ξέρω πως γίνεται να λένε τα ίδια και φυσικά αυτό να περνάει από γενιά σε γενιά. Σήμερα όμως ήρθε η μεγάλη μέρα να αντιμετωπίσουμε μαζί τους γνωστούς μονόλογους των μανάδων μας.

Ζακέτα να πάρεις!

Πως την αντιμετωπίζεις: Μην της πεις σε καμία περίπτωση ότι έξω έχει 40 βαθμούς, καθώς το ξέρει,  αλλά ο ρόλος της μάνας είναι να φροντίζει το παιδί της ακόμα και όταν εκείνο δεν την χρειάζεται και τόσο πολύ. Το κόλπο που θα κάνεις είναι να την πάρεις μαζί σου αλλά να την  αφήσεις μέσα στο αυτοκίνητο. Γλιτώνεις εύκολα την γκρίνια της και νομίζει  ότι άκουσες την συμβουλή της.

Πότε θα παντρευτείς;

Με το που σβήσεις τα κεράκια σου και έχουν φτάσει τον αριθμό των 25-26 η Ελληνίδα μάνα αρχίζει να ανησυχεί να μην της «μείνεις στο ράφι».

Πως την αντιμετωπίζεις:  Απόφυγε να της πεις ότι δεν έχει έρθει ακόμα η στιγμή σου γιατί θα ξεκινήσει ένας μικρός εμφύλιος στο σπίτι. Το μόνο θα κάνεις στο άκουσμα αυτής της φράσης είναι να το πάρεις ψύχραιμα, πάρε βαθιά ανάσα και εξήγησέ της λεπτομερώς τις προτεραιότητες σου: Προέχει η δουλειά σου, η καριέρα σου. Πάντα μια μάνα θέλει να «κοκορεύεται» στην γειτονιά για την επιτυχία της κόρης της στο γραφείο και την προαγωγή που πήρε. Και έτσι λίγο καθυστερείς το θέμα της μεγάλης δέσμευσης.

Πότε θα μου κάνεις ένα εγγονάκι;

Κι αφού κάνεις το «μεγάλο βήμα» του γάμου, θα σου πει «εγώ θα στο προσέχω, θα στο ταΐζω, θα στο πηγαίνω βόλτες όλα η γιαγιά του. Του παιδιού μου το παιδί, είναι δυο φορές παιδί».

Πως την αντιμετωπίζεις:

Φυσικά και θα κάνω παιδί αλλά επειδή δεν θέλω να το «φορτώνω» σε  σένα και στην πεθερά μου θα προτιμούσα να ζήσω λίγο καιρό την ανέμελη μορφή του γάμου. Τα Σαββατοκύριακα να μπορώ να βγω ήσυχη για ένα ποτό, να κάνω με τον άντρα μου ένα μακρινό ταξίδι να διασκεδάσω και το γλυκό σου εγγόνι θα αργήσει να σε ξεσηκώσει με τις φωνούλες του.

Θα αργήσεις να γυρίσεις;

Είτε μένεις μαζί της είτε όχι θα σου κάνει αυτή την ερώτηση γιατί θέλει να ξέρει που είσαι ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Πως την αντιμετωπίζεις: Σε καμία περίπτωση μην πεις ότι θα βγεις για καφέ και δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί η έξοδό σου δεν πιάνει (δοκιμασμένο). Αυτό που θα σου έλεγα εγώ να κάνεις είναι απλό και μεθοδικό και θα σε αφήσει να περάσεις καλά. Με τη κλασσική απάντηση «θα σε πάρω τηλέφωνο» ή «θα σου στείλω μήνυμα μόλις μπω στο σπίτι»,  της δείχνεις και ενδιαφέρον και εκείνη σου δείχνει εμπιστοσύνη!

Αν δεν το πεις στην μανούλα σε ποιον θα τα πεις;

Ναι θέλει να τα ξέρει όλα και πάντα θα έχει μία πρόχειρη συμβουλή να σου δώσει.

Πως την αντιμετωπίζεις: Είσαι το παιδάκι της και θέλει απλόχερα να σου δώσει την συμβουλή της αλλά πιστεύεις ότι δεν θα βοηθήσει και ιδιαίτερα. Το μόνο που θα κάνεις σε μία τέτοια κατάσταση είναι να της απέξω-απέξω το θέμα που σε απασχολεί. Στο τέλος πες της ότι σε βοήθησε αλλά στην πραγματικότητα θα βρεις την λύση μόνη σου ή θα σε βοηθήσουν οι φίλοι σου. Τουλάχιστον γλίτωσες έτσι την μουρμούρα της!!!

Για μένα θα είσαι πάντα το κοριτσάκι μου

Δεν θα αφήσει τον εαυτό της να πιστέψει ότι μεγαλώνεις και δεν είσαι ακόμα εκείνο το γλυκό παιδάκι με τα κοτσιδάκια σου.

Πως την αντιμετωπίζεις: Μεταξύ μας κάποιες φορές σου αρέσει που σε βλέπει ακόμα κοριτσάκι που το μόνο πρόβλημά σου ήταν οι γρατζουνιές στα γόνατα σου. Αλλά εδώ χρειάζεται μία μεγάλη αγκαλιά και να της πεις «μεγαλώνω αλλά μαθαίνω από την καλύτερη μάνα-δασκάλα να μην κάνω πολλά λάθη»!

Ναι, η μάνα έχει το λεξικό της αλλά να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο μικρός της θησαυρός και θα έκανε τα πάντα για σένα. Σε ακολουθεί, σε στηρίζει και σε κάθε αναποδιά ο βράχος δεν λυγίζει!

Featured image: pexels.com/@kampus

You may also like