Τα Bao Buns με Γαρίδες Ψητές και Spicy Mayo είναι μία πολύ λαχταριστή και εύκολη συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε στο σπίτι αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.
Σε αυτή τη συνταγή o Alwayshungry.gr (aka Αλέξης Επιθυμιάδης) χρησιμοποιεί έτοιμα κατεψυγμένα bao buns, που έχω πάντα στην κατάψυξη και μπορείτε εύκολα να βρείτε σε Ασιατικά καταστήματα τροφίμων. Το μόνο επιπλέον που θα χρειαστείτε είναι λαχανικά για φρεσκάδα, μία κύρια πρώτη ύλη όπως οι γαρίδες και μία σάλτσα της επιλογής σας.
Θα χρειαστείτε:
4 έτοιμα bao buns
8 μεγάλες φρέσκες γαρίδες
1 αγγουράκι
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
3 κτς μαγιονέζα
2 κτγ καυτερή σάλτσα sriracha
4 κτς τηγανητά κρεμμύδια (προαιρετικά)
1/2 κτγ φρέσκο λιωμένο τζίντζερ
Κόκκινο λάχανο
Λίγο κόλιανδρο
Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
Ελαιόλαδο
Προετοιμασία:
Αρχικά καθαρίζουμε και ετοιμάζουμε τα λαχανικά για τα bao buns.
Ψιλοκόβουμε το κόκκινο λάχανο και κόβουμε λεπτές φέτες από το αγγουράκι, την καυτερή πιπεριά και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Σε ένα μικρό μπολ ετοιμάζουμε την καυτερή μαγιονέζα (spicy mayo) ανακατεύοντας τη μαγιονέζα με τη σάλτσα sriracha.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε τα κεφάλια τους και τα κελύφη και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις χαράσσουμε ελαφρά στο πάνω μέρος τους για να αφαιρέσουμε το εντεράκι.
Τοποθετούμε τις καθαρισμένες ουρές σε ένα βαθύ πιάτο και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και το λιωμένο τζίντζερ.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα σχαροτήγανο ή ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις γαρίδες για 30” από κάθε τους πλευρά, ώστε να μείνουν ζουμερές.
Παράλληλα γεμίζουμε μέχρι τη μέση μία μικρή κατσαρόλα με νερό και φέρνουμε σε βρασμό.
Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία, τοποθετούμε πάνω από την κατσαρόλα ένα Bamboo Steamer ή άλλο κατάλληλο σκεύος για μαγείρεμα στον ατμό. Ατμίζουμε τα bao buns απευθείας από την κατάψυξη για 3’ μέχρι να μαλακώσουν.
Tip: προσοχή ώστε το Bamboo Steamer να είναι το ίδιο μέγεθος με την κατσαρόλα ώστε να περνάει όλος ο ατμός από μέσα του.
Μόλις τα bao buns είναι έτοιμα και οι γαρίδες μαγειρεμένες ξεκινάμε με τη συναρμολόγηση.
Ανοίγουμε το κάθε ένα bao bun και προσθέτουμε 4-5 φέτες αγγουριού, από πάνω λίγο κόκκινο λάχανο, μετά 2 γαρίδες, 1 κτγ spicy mayo, λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγο κόλιανδρο, 1 κτγ τηγανητό κρεμμύδι και λίγες φέτες τσίλι.
Τρώμε αμέσως τα Bao Buns με Γαρίδες Ψητές και Spicy Mayo για να μην κρυώσουν.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε τον Alwayshungry.gr στο Instagram και στο Facebook …Και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα του!