Cannelloni con carne e pancetta

Κλασσική συνταγή κι αγαπημένη μικρών και μεγάλων…

Θα χρειαστείτε:

-120 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
-1/2 κιλό κιμά
-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
-120 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
-1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι και πιπέρι
-20 βρασμένα κανελόνια
-200 φρυγανιά τριμμένη
-250 ml μαγιονέζα

Προετοιμασία:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα κανελόνια για 5 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά. Όταν βράσουν σουρώστε τα κι αφήστε τα να κρυώσουν.

Στην κατσαρόλα που βράσατε τα κανελόνια, την καθαρίζετε και ρίχνετε λίγο λάδι για να τσιγαρίστεί το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το μπέικον και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν όταν πάρουν ελαφρύ χρώμα τα κρεμμύδια, ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει καφετί χρώμα ο κιμάς μας.

Τα βάζετε όλα σε ένα μπολάκι μαζί με την μαγιονέζα, την παρμεζάνα και την φρυγανιά.

Τα ανακατεύετε καλά και γεμίζετε προσεκτικά τα κανελόνια. Βάλτε τα σε ένα πυρέξ και τα πασπαλίζετε με παρμεζάνα.

Εφόσον έχετε προθερμάνει τον φούρνο, χρειάζεται μόνο 20 λεπτά ψήσιμο στους 180 βαθμούς.

Πηγή φωτογραφίας: cucchiaio.it

You may also like