Η αγαπημένη συνήθεια της εποχής, το frozen yogurt έρχεται με 3 εύκολα και γρήγορα βήματα στην κουζίνα του σπιτιού σας. Και τι καλύτερο να το συνδυάσουμε με την αγαπημένη σε όλους, φράουλα; Τρέξτε, λοιπόν, να το δοκιμάσετε!
ΥΛΙΚΑ:
3 φλιτζάνια κομμένες φρέσκες φράουλες
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
¼ φλιτζανιού του τσαγιού αλάτι
½ φλιτζάνι γάλα
1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες
- Τοποθετούμε τις φράουλες, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μέτριο τηγάνι. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι η ζάχαρη να έχει διαλυθεί εντελώς. Λιώνουμε τις φράουλες καθώς το μείγμα ζεσταίνεται. Μόλις η ζάχαρη διαλυθεί τελείως, αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε μέσα το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα, ιδανικά για αρκετές ώρες, μέχρι να είναι εντελώς κρύο.
- Βάζουμε το μείγμα στη μηχανή παγωτού μας για 20 με 25 λεπτά ή και απλά στην κατάψυξη. Το καταναλώνουμε αμέσως ή το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σερβιριστεί.
Tip: Ανά μισή ώρα, 3-4 φορές, το βγάζουμε και το ανακατεύουμε για να αφρατέψει.
Πηγή: εδώ