Frozen Yogurt με γεύση φράουλα, από τη Νατάσα Σχοινά

Η αγαπημένη συνήθεια της εποχής, το frozen yogurt έρχεται με 3 εύκολα και γρήγορα βήματα στην κουζίνα του σπιτιού σας. Και τι καλύτερο να το συνδυάσουμε με την αγαπημένη σε όλους, φράουλα; Τρέξτε, λοιπόν, να το δοκιμάσετε!

ΥΛΙΚΑ:

3 φλιτζάνια κομμένες φρέσκες φράουλες
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
¼ φλιτζανιού του τσαγιού αλάτι
½ φλιτζάνι γάλα
1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες

 

10416939_10152443797906955_1079887203_nΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

  1. Τοποθετούμε τις φράουλες, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μέτριο τηγάνι. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι η ζάχαρη να έχει διαλυθεί εντελώς. Λιώνουμε τις φράουλες καθώς το μείγμα ζεσταίνεται. Μόλις η ζάχαρη διαλυθεί τελείως, αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε μέσα το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα, ιδανικά για αρκετές ώρες, μέχρι να είναι εντελώς κρύο.
  3. Βάζουμε το μείγμα στη μηχανή παγωτού μας για 20 με 25 λεπτά ή και απλά στην κατάψυξη. Το καταναλώνουμε αμέσως ή το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σερβιριστεί.

Tip: Ανά μισή ώρα, 3-4 φορές, το βγάζουμε και το ανακατεύουμε για να αφρατέψει.

Πηγή:  εδώ 

You may also like