THE HASH BROWN CASSEROLE

Μου το έφτιαξε μία φίλη από τη Γερμανία και το κάνω συχνά για τον μικρό. Είναι ένα από τα νοστιμότερα και πιο εύκολα συνοδευτικά κρέατος ή για μπουφέ σε πάρτι! Η διαδικασία προετοιμασίας είναι πολύ απλή ακόμα και για τον πιο άσχετο με την κουζίνα. Απολαύστε την πιο δυνατή γεύση της πατάτας στην πιο απλή εκδοχή της…

Θα χρειαστείτε:
1 πακέτο κατεψυγμένες προτηγανισμένες πατάτες
½ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1 κονσέρβα συμπυκνωμένου ζωμού κοτόπουλου
1 δοχείο ξινή κρέμα
½ φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί Cheddar
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 φλιτζάνια θρυμματισμένα δημητριακά
¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175° Κελσίου.  Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τις αποψυγμένες τηγανητές πατάτες, ½ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο, ζωμό κοτόπουλου, ξινόκρεμα, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τυρί Cheddar, αλάτι και πιπέρι. Απλώστε το μείγμα σε ένα πυρέξ.

Σε ένα μέτριο μπολ, συνδυάστε τα δημητριακά με ¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ.  Βάλτε το να ψηθεί (χωρίς κάλυψη) σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να ψηθούν καλά.

Recipe / Photo credits: lovebakesgoodcakes.com

You may also like