Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα;

Οι Έλληνες, ως φημισμένοι καλοφαγάδες, συνήθως τρώμε συγκεκριμένα είδη θαλασσινών την Καθαρή Δευτέρα.
Λαχταριστές νηστίσιμες λιχουδιές όπως χταποδάκι, καλαμαράκια, μύδια και γαρίδες, μια μεγάλη ποικιλία λαχανικών τουρσί, ειδικά μικρές πράσινες πιπεριές, καρότα και κουνουπίδι, ελιές και σαλάτες, που φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το μοναδικό ψωμί της ημέρας, τη λαγάνα.
Οι σαλάτες είναι φυσικά και αυτές νηστίσιμες, όπως η ταραμοσαλάτα που είναι φτιαγμένη από αυγά ψαριού. Όσο για επιδόρπιο, νηστίσιμος χαλβάς και κουλουράκια στη διάθεσή μας.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ….
Θαλασσινά: γαρίδες, καραβίδες, αστακός, καβούρια, χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές.
Οστρακοειδή: μύδια, στρείδια, κυδώνια, γυαλιστερές.
Όσπρια: φασολάδα, μαυρομάτικα σαλάτα.
Λαχανικά: κάθε λογής σαλάτες και τουρσί
Λαγάνα
Γλυκά: Γλυκά του κουταλιού και γλυκά του ταψιού. Και δεν ξεχνάμε και αγοράσουμε και Μακεδονικό Χαλβά που μας προσκαλεί να θυμηθούμε όλα όσα μας φέρνουν κοντά με ό, τι αγαπάμε και να γιορτάσουμε “ΜΑΖΙ” τη Δευτέρα που μας Δένει.

Μέσα από τη νέα διαφημιστική του καμπάνια, ο Μακεδονικός Χαλβάς μας ταξιδεύει σε γνώριμες και αγαπημένες εικόνες, με οδηγό ένα κόκκινο νήμα – σύμβολο για ό,τι μας «δένει» με όλους και όσα αγαπάμε και είναι πάντα εκεί και ας μην φαίνονται: οι αναμνήσεις, τα πρόσωπα, οι γεύσεις και οι ήχοι… όλα όσα κάνουν την Καθαρά Δευτέρα μία μέρα ξεχωριστή!

Παράλληλα, μέσα από το tonimatisagapis.gr, ο Μακεδονικός Χαλβάς μας προσκαλεί να μοιραστούμε ό,τι μας «δένει» με την ξεχωριστή αυτή μέρα και να στηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθειά του να δημιουργήσει μία σύγχρονη παιδική χαρά στο «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο, μοιράζοντας χαμόγελα στα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

You may also like