Δέκα και μία συμβουλές ομορφιάς

Μερικές συμβουλές για το πώς να είστε αξιοπρεπείς σε κάθε ηλικία…

1. Μην βάφεστε έντονα τις πρωινές ώρες, ακόμα κι αν θέλετε να καλύψετε την κούραση της προηγούμενης βραδιάς. Αντίθετα, μια ροζ σκιά θα “ζωντανέψει” τα κουρασμένα μάτια σας.

2.Εάν τα χείλη σας ξεφλουδίζουν, τρίψτε τα με μια μαλακή οδοντόβουρτσα και στη συνέχεια απλώστε βούτυρο κακάο.

3. Θέλετε να διατηρήσετε μακριά νύχια; Φροντίστε την κάτω πλευρά τους με ένα διάφανο βερνίκι. Θα τα κάνει πιο ανθεκτικά.

4.Δώστε στα νύχια σας μια ή δυο ημέρες “άδεια” από το βερνίκι για να αναζωογονούνται.

5. Μετά τα 40 αποκλείστε τις μακριές μπούκλες και τα κοτσιδάκια απο τα χτενίσματά σας. Δεν υπάρχει τίποτα το χειρότερο από μια ηλικιωμένη Barbie.

6. Αγοράζετε χειροποίητες, κοκκάλινες βούρτσες για τα μαλλιά σας. Είναι ακριβότερες αλλά διατηρούνται… “αιώνια” και τα μαλλιά σας θα σας ευγνωμονούν.

7. Μην κοιμάστε ποτέ μακιγιαρισμένη. Όσο εξωφρενικό και αν σας φαίνεται, το μακιγιάζ μπορεί εν μια νυκτί να σας δημιουργήσει και μια νέα ρυτίδα.

cebc2e8611be7908db4a38c8143de89a8. Το μπάνιο χαλαρώνει και δίνει ευεξία. Ωστόσο, η θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να μην ξεπερνά τους 38 βαθμούς Κελσίου και η όλη διαδικασία να μη διαρκεί περισσότερο από 15 με 20 λεπτά. Διαφορετικά, επιβαρύνεται η κυκλοφορία του αίματος και ξηραίνεται πολύ το δέρμα.

9. Δοκιμάστε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας και όσο το δυνατόν πιο νωρίς τη συμβουλή του επαγγελματία μακιγιέρ. Κάθε πρόσωπο έχει τις δικές του απαιτήσεις σε χρώματα, σε σχήματα και σε συνδυασμούς.

10. Ένα άρωμα την ημέρα αρκεί. Φροντίστε να φοράτε ένα αποσμητικό ήπιο και ουδέτερο για να μην ανακατεύεται με το άρωμα σας.

11. Αν οι ρίζες των μαλλιών σας “λαδώνουν” γρήγορα και οι άκρες είναι ξερές, βάλτε προϊόντα περιποίησης μαλλιών μόνο στις άκρες. Αφήστε το δέρμα του κεφαλιού και τις ρίζες των μαλλιών να “αναπνέουν”.

You may also like