Πρόταση για dvd : Pirates of the Caribbean, On Stranger Tides

Pirates_of_the_Caribbean_1Όταν προσπαθεί να σώσει το πρωτοπαλίκαρό του, ο καπετάνιος Jack Sparrow (Johnny Depp) οδηγείται ενώπιον του βασιλιά της Αγγλίας Γεώργιο Β’, ο οποίος του αναθέτει να βρει για λογαριασμό του την Πηγής της Νεότητας πριν τους Ισπανούς. Και μάλιστα με επικεφαλής της αποστολής τον Barbosa (Geofrey Rush), την παλιά νέμεση του Jack. Ο Jack όμως, γρήγορα θα βρεθεί σε μπελάδες, καθώς η όμορφη πειρατίνα – και πρώην ερωμένη του – Angelica (Penelope Cruz) θα τον δελεάσει και θα τον φέρει τελικά όμηρο στον πατέρα της, το διαβόητο πειρατή Μαυρογένη (Ian McShane). Ο Μαυρογένης θέλει κι αυτός να φτάσει πρώτος στην πηγή κι έτσι θα ξεκινήσει μία ακόμη φανταστική περιπέτεια για τον Jack Sparrow. Μια περιπέτεια από την οποία δε λείπουν οι ξιφομαχίες, το ρούμι, η μαγεία και… οι γοργόνες!

Οι «Πειρατές της Καραϊβικής» θεωρούνται πλέον μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές ταινιών με υπογραφή Disney κι ο Rob Marshall αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία της τέταρτης ταινίας τους, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Gore Verbinski, σκηνοθέτη των τριών προηγούμενων ταινιών. Ο σκηνοθέτης που μας χάρισε μοναδικές κινηματογραφικές στιγμές με το «Chicago» και τις «Αναμνήσεις μιας Γκέισας» αποφασίζει να «πειραματιστεί» με την περιπέτεια. Και ναι, το πείραμα θεωρείτε επιτυχημένο. Ο Rob Marshall καταφέρνει να δέσει αρμονικά τη συνταγή που περιέχει δράση, κωμικές καταστάσεις και δράμα, κάνοντας τα «Άγνωστα Νερά» στα οποία ταξιδεύουν οι «Πειρατές» έναν απολαυστικό προορισμό για τον κάθε σινεφίλ.
Pirates_of_the_Caribbean_2 Επίσης πρέπει να ευχαριστήσουμε όλοι τον παραγωγό Jerry Bruckheimer («CSI», «National Treasure», «Without a trace») που δέχτηκε να αναλάβει κι αυτήν την παραγωγή. Ποτέ δεν είχα παράπονο από αυτόν τον άνθρωπο! Κάθε φορά υποστηρίζει κι ένα αξιόλογο project, είτε αυτό είναι κινηματογραφικό είτε τηλεοπτικό. Α, κι ευχαριστούμε, Disney, που ακόμη και τώρα που μεγαλώσαμε συνεχίζεις να μας χαρίζεις τη μαγεία!

Όσον αφορά στο cast, ομολογώ πως μου έλειψαν η Elisabeth Swan (Keira Knightley), o Will Turner (Orlando Bloom) κι η Tia Dalma (Naomie Harris). Ευελπιστώ να τους δούμε στην επόμενη ταινία, η οποία φημολογείται να βγει το 2015*. Αλλά σίγουρα με αποζημίωσε η εμφάνιση της Penelope Cruz. Πραγματικά από το “Vicky Cristina Barcelona» του Woody Allen έχω αρχίσει να τη συμπαθώ ως ηθοποιό, τελικά μάλλον την είχα παρεξηγήσει!
Επίσης μου άρεσε ο Keith Richards σε ρόλο έκπληξη – δε λέω τίποτα, δεν είμαι μαρτυριάρα! Αλλά ναι, τα άπειρα χειροκροτήματα αξίζουν στον Geoffrey Rush, ο οποίος αποδεικνύει το υποκριτικό του μεγαλείο – ό, τι ρόλο και να του δώσεις θα τον ενσαρκώσει στην τελειότητα – και φυσικά στον Johnny Depp. Είναι άλλωστε κι ο λόγος που αγαπήσαμε τους

*Hint: Μη βιαστείτε να κλείσετε το DVD μόλις βγούνε οι τίτλοι τέλους. Ακολουθεί post credits scene, όπως άλλωστε και στις προηγούμενες ταινίες!

Πρωταγωνιστούν: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Penelope Cruz, Ian McShane, Richard Griffiths κ.α.

You may also like