Πώς να κερδίσεις ενέργεια μέσα σε 10 λεπτά

Πόσες φορές – ειδικότερα τον χειμώνα – νιώθεις ότι δεν έχεις ενέργεια και μάταια ψάχνεις διάφορους τρόπους για να την ανακτήσεις; Σίγουρα πολλές, αφού οι περισσότερες από εμάς νιώθουν κάπως έτσι κατά την διάρκεια της εβδομάδας. Εμείς βρήκαμε έξυπνους τρόπους για να κερδίσεις έξτρα ενέργεια σε με λίγες κινήσεις και μέσα σε μόλις 10 λεπτά.

  1. Do that yoga

Μερικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η γιόγκα, η οποία χρησιμοποιεί διάφορες στάσεις και βαθιά αναπνοή για άσκηση και διαλογισμό μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός μαχητής κατά της κόπωση. Για αρχή, μπορείς να δοκιμάσεις την στάση του σκύλου.

  • Μην ξεχνάς το πρωϊνό

   Οι άνθρωποι που τρώνε πρωϊνό κάθε πρωί δηλώνουν ότι νιώθουν λιγότερη κόπωση και άγχος, από αυτούς που το παραλείπουν. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, σας αποτρέπουν να πεινάτε μέσα στη μέρα, αλλά συγχρόνως σας δίνουν και την ενέργεια που θέλετε και χρειάζεται ο οργανισμός σας.

  • Πες ναι στα καρύδια

    Μια χούφτα καρύδια (ή εναλλακτικά αμύγδαλα και φιστίκια) είναι πλούσια σε μαγνήσιο και φολικό οξυ. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας αλλά και κυττάρων. Η έλλειψη αυτών των ουσιών στον οργανισμό, μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι κουρασμένη και με μηδέν ενέργεια.

  • Ήλιε μου!

Έρευνες έχουν δείξει ότι λίγα λεπτά περπατήματος έξω σε μια καθαρή και φωτεινή μέρα με ήλιο, είναι ικανά να ενισχύσουν την διάθεση, τη μνήμη και την ικανότητα απορρόφησης νέων πληροφοριών. Επίσης να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση σας και θα δώσει έξτρα ενέργεια για την υπόλοιπη μέρα.

  • Βάλε την άσκηση στην καθημερινότητα σου

Η άσκηση είναι ένας φυσικός τρόπος για να αποκτήσεις έξτρα ενέργεια μέσα στην καθημερινότητα σου. Ακόμα και στο γραφείο να είσαι, βρες ένα τρόπο να ασκηθείς έστω και 5 λεπτά ή εναλλακτικά βγες έξω για ένα περπάτημα, ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική.

  • Φάε ένα snack

Για να λειτουργήσει καλά ο εγκέφαλος πρέπει να του βάζουμε και τα κατάλληλα ”καύσιμα”. Όταν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα πέσει, τότε αυτό επηρεάζει τον ίδιο τον εγκέφαλο και στη συνέχεια τις πράξεις του. Έτσι όταν νιώσεις ότι δεν έχεις ενέργεια, φάε αμέσως ένα σνακ που συνδυάζουν τις πρωτεϊνες με τους υδατάνθρακες αργής καύσης , όπως φέτες μπανάνας με φυστικοβούτυρο ή granola με φρέσκα μούρα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ / PEXELS.COM

You may also like