“Η αίθουσα που δεν υπάρχει” στο Μουσείο Ακρόπολης

Μια διαφορετική ξενάγηση στην “αίθουσα που δεν υπάρχει”, παρά μόνο στη φαντασία του θεατή, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης από τις 7 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2012.

Στο πλαίσιο της πολιτικής του να υποστηρίζει καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες νέων δημιουργών και να προσφέρει μία διαφορετική μουσειακή εμπειρία στους επισκέπτες του, το Μουσείο θα φιλοξενήσει το MIRfestival 2012, ένα διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης που εστιάζει στο σημείο συνάντησης των παραστατικών τεχνών και των οπτικοακουστικών νέων μέσων.

Συγκεκριμένα, στους χώρους του Μουσείου θα παρουσιαστεί η πρωτοποριακή, διαδραστική παράσταση-περφόρμανς με τίτλο “Symphony of a missing room” των Σουηδών καλλιτεχνών Κρίστερ Λουντάλ (Christer Lundahl) και Μαρτίνα Σέιτλ (Martina Seitl). Το καλλιτεχνικό αυτό δίδυμο έχει ξεκινήσει πρόσφατα να κατακτά την ευρωπαϊκή σκηνή του ζωντανού θεάματος με τα παράξενα έργα του, τα οποία είναι αδύνατον να καταταχθούν σε κάποιο είδος.

Η ξενάγηση στο Μουσείο Ακρόπολης θα μετατραπεί σε μια μοναδική περιπέτεια στην “αίθουσα που δεν υπάρχει”, ένα έργο τέχνης που είναι δύσκολο να περιγραφεί, μια παράξενη “περφόρμανς”, που αφορά τη σχέση των ανθρώπων με την τέχνη και τα μουσεία, με το όραμα, τη μνήμη και τον χρόνο.

Με εξαίρεση τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012, που το Μουσείο είναι κλειστό, θα πραγματοποιούνται πέντε παραστάσεις την ημέρα, από την Παρασκευή 7 έως την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012.

Η είσοδος στο Μουσείο για τις παραστάσεις θα είναι ελεύθερη με απαραίτητη την τηλεφωνική κράτηση, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (υπεύθυνη κρατήσεων: Λεώνη Γαβρία, Τηλ. 693 2055 101, Email: [email protected]

Οι θεατές πρέπει να βρίσκονται στο Μουσείο δέκα λεπτά πριν από την παράσταση για την οποία έχουν κάνει κράτηση, καθώς θα υπάρχει μια διαδικασία προετοιμασίας. Η είσοδος στο Μουσείο δεν θα είναι δυνατή μετά την έναρξη της παράστασης.
Περισσότερες πληροφορίες: www.mirfestival.gr

Μουσείο Ακρόπολης
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
Τηλ.: 210 9000 900

 

Πηγή: http://www.nooz.gr/

You may also like