Γαλλία: Σε δίκη μητέρα για το “τρομοκρατικό” t-shirt του γιού της

τζιχαντΚατηγορούμενοι για υποκίνηση τρομοκρατικών ιδεών είναι μια 35χρονη μητέρα και ο 29χρονος αδελφός της, στη Γαλλία. Αιτία το t-shirt που φορούσε σχολείο ο γιός της, καθώς το σύνθημα που έγραφε πάνω του ήταν “Τζιχάντ, γεννημένος την 11η Σεπτεμβρίου, ενώ υπήρχε και στάμπα «είμαι μια βόμβα». Η μπλούζα ήταν δώρο του αδελφού της γυναίκας στο τρίχρονο αγόρι.

Η ίδια η μητέρα του παιδιού είπε έξω από το δικαστήριο, όπου παρουσιάστηκε για να απολογηθεί, ότι τον έντυσε με το t-shirt για να τον κάνει ευτυχισμένο (Τζιχάντ). Όσο για το «γεννημένος την 11η Σεπτεμβρίου», ημερομηνία που παραπέμπει στην επίθεση στους δίδυμους πύργους, υποστήριξε ότι αυτή ήταν η ημερομηνία γέννησης του γιού της.

«Δεν μπορούσα να το φανταστώ. Για μένα αυτό είναι το όνομα του και γεννήθηκε αυτή την ημερομηνία» είπε η Μπουσχρά Μπακούρ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, το Τζιχάντ είναι πολύ συνηθισμένο στη Μέση Ανατολή αφού μεταφράζεται και ως «άγια ζωή», αλλά έχει παρερμηνευτεί λόγω του ιερού πολέμου των φονταμενταλιστών.
“Η κατάσταση είναι δραματική και πολλοί άνθρωποι ζητούν σοβαρές ποινές για τη μητέρα και τον θείο του μικρού. Λοιπόν, το περιστατικό είναι σοβαρό, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν υπάρχει θρησκευτικό ζήτημα σε αυτή την περίπτωση. Είναι μουσουλμάνοι αλλά και μετριοπαθείς. Είναι απόλυτα ενταγμένο και ανέκαθεν σεβάστηκαν την Γαλλική Δημοκρατία.

Ήταν ένα κακόγουστο αστείο, ένα πολύ ηλίθιο αστείο. Αλλά έτσι κι αλλιώς, ήταν πολύ σοκαριστικό για τους Γάλλους.», δήλωσε ο Frédéric Gallo, δημοσιογράφος που καλύπτει την υπόθεση για την γαλλική εφημερίδα Midi Libre Οι κατηγορούμενοι απειλούνται με μέγιστη ποινή πέντε ετών έκαστος και πρόστιμο 45.000 ευρώ, αν καταδικαστούν. Η απόφαση αναμένεται στις 10 Απριλίου. Ο εισαγγελέας ζητά 1.000-ευρώ πρόστιμο για την ίδια και € 3.000 για τον αδελφό της,

Πηγή: www.lifo.gr

You may also like