Η πρίμα μπαλαρίνα Diana Vishneva στο Μέγαρο Μουσικής

Η Diana Vishneva (Νταϊάνα Βίσνιεβα) μετά την πρεμιέρα στην Αγία Πετρούπολη και τις παραστάσεις στη Μόσχα και τη Νέα Υόρκη παρουσιάζει την τελευταία της παραγωγή “DIALOGUES” και στην Αθήνα στις 29 Σεπτεμβρίου.

Mια νέα παραγωγή που καταγράφει την εξέλιξη του μοντέρνου χορού στη διάρκεια του 20ου και 21ου αιώνα μέσα από τις δημιουργίες τεσσάρων χορογράφων από διαφορετικές γενιές και διαφορετικού φύλου:

Η κλασική χορογραφία της Martha Graham “Errand into the Maze”, με μουσική του Gian Carlo Menotti και σκηνικά από τον Isamu Noguchi, σε παγκόσμια πρεμιέρα το “Dialogues”, μια χορογραφία που έδωσε και το όνομα στη συγκεκριμένη παράσταση, σε χορογραφία και κουστούμια του John Neumeier και μουσική του Frederic Mompou καθώς και οι χορογραφίες των Paul Lightfoot και Sol Leon στο «Subject to Change».

Σπουδάστρια ακόμη στην Ακαδημία Vaganova η Diana Vishneva εμφανιζόταν στο Θέατρο Mariinsky. Έχει χορέψει μπαλέτα των Petipa, Fokine, Balanchine, Neumeier, Aston, McMillan, Alonso, Grigorovich, Bejart, Petit, Preljocaj και Ratmansky ως και χορογραφίες των Nureyev, Makarova, Malakhov και Bart.

Έχει χορέψει όλους τους ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου στο Mariinsky, το Bolshoi, τη Metropolitan Opera, το Royal Opera House – Covent Garden, το Κρατικό Μπαλέτο της Βαυαρίας, την Κρατική Όπερα του Βερολίνου, το Θέατρο La Scala του Μιλάνου, την Όπερα του Παρισιού, το ABT και έχει συνεργαστεί με το συγκρότημα της Martha Graham και του Edouard Lock.

http://www.youtube.com/watch?v=cfFxBD_jBGM

*ERRAND INTO THE MAZE
One act ballet (βασισμένο στον Ελληνικό μύθο ΑΡΙΑΔΝΗ & ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ)
Χορογραφία: Martha Graham

*DIALOGUE (Παγκόσμια Πρεμιέρα)
One act ballet
Χορογραφία: John Neumeier

*SUBJECT TO CHANGE
One act ballet
Χορογραφία: Paul Lightfoot & Sol Leon

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Διακεκριμένη: 80€
Α Ζώνη: 65€
Β Ζώνη: 55€
Γ Ζώνη: Κανονικό 40€, Φοιτητικό 22€

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη 1
11521 Αθήνα
http://www.megaron.gr

Πηγή: http://www.elculture.gr

You may also like