Μ. Βρετανία: Αν γεννηθεί κορίτσι, θα αποκαλείται “πριγκίπισσα”

Ένα ακόμα βήμα για την ίση αντιμετώπιση των δύο φύλων, έκανε με την κίνησή της, η βασίλισσα Ελισάβετ, τροποποιώντας τον κανονισμό για τον τίτλο του/της απογονου του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέητ Μίντλετον.

Η βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι αν το νερό ζευγάρι αποκτήσει κόρη αυτή θα φέρει επισήμως τον τίτλο της πριγκίπισσας, τροποποιώντας έτσι τους κανονισμούς που θεσπίστηκαν σχεδόν πριν από έναν αιώνα.

Με απόφαση του βασιλιά Γεωργίου του V τον Δεκέμβριο του 1917, μόνο ο πρωτότοκος γιος του Ουίλιαμ και της Κέιτ, η οποία πρόκειται να γεννήσει κάποια στιγμή στα μέσα του χρόνου, θα έφερε τον τίτλο του πρίγκιπα.

Εάν ίσχυε η απόφαση του 1917, η κόρη τους θα έφερε τον τίτλο της “λαίδης” και δεν θα την αποκαλούσαν “υψηλότατη”.

Ωστόσο, η βασίλισσα με απόφασή της το άλλαξε ώστε όλα τα παιδιά του Ουίλιαμ, ο πατέρας του οποίου Κάρολος είναι διάδοχος του θρόνου, να έχουν την ίδια αντιμετώπιση.

Η αλλαγή ήταν αναμενόμενη έπειτα από τη συμφωνία της Βρετανίας και των άλλων 15 χωρών της Κοινοπολιτείας που έχουν ως μονάρχη τη βασίλισσα Ελισάβετ να αλλάξουν τον κανονισμό για την διαδοχή στο θρόνο ώστε οι άνδρες να μην έχουν πλέον προτεραιότητα στη διαδοχή.

You may also like