Παρθένος, η ήρεμη δύναμη

Το φθινόπωρο ξεκίνησε την πορεία του, διανύουμε ήδη τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη και το έκτο ζώδιο του αστρολογικού κύκλου έχει ήδη ξεπροβάλλει στον ορίζοντα. Η Παρθένος είναι ομολογουμένως ένα από τα πιο παρεξηγημένα ζώδια:  Αν και πανέξυπνη, λάτρης της τάξης, που πιστεύει με πάθος στη γραμμική εξέλιξη των πραγμάτων, άλλο τόσο είναι επικριτική, λεπτολόγος και τυπολάτρης.

Οι Παρθένοι μοιάζουν πολύ με το μήνα Σεπτέμβριο, που είναι παραδοσιακά και ο μήνας του ζωδίου τους: Γλυκός, εναργής, απαλός, με χρώματα μεστά και βαθιά, με δροσερό αέρα, πανέμορφα ηλιοβασιλέματα, με πλούσια δώρα από τη μάνα Γη (σταφύλια, μούστος, κρασί, καλαμπόκι), το φθινόπωρο γιορτάζουμε την περίοδο του θερισμού, όταν το χώμα πλούσιο και ώριμο προσφέρει τους καρπούς του στον άνθρωπο.

Έχουν μια υπόγεια γοητεία  και πολλές φορές λάμπει μέσα από έναν μοναδικό συνδυασμό ευφυΐας και εξαιρετικού χιούμορ. Επικοινωνιακοί, ευπροσάρμοστοι, εύστροφοι, εξυπηρετικοί αλλά και πολύ πρακτικοί, οι Παρθένοι είναι ζώδια της πράξης, όσο κι αν τους αρέσει η θεωρία κι όσο κι αν λατρεύουν την παρατήρηση και την εποικοδομητική κριτική. Κατεξοχήν παιδιά του άστατου, φτερωτού Ερμή, διαπρέπουν στον ακαδημαϊκό χώρο, ενώ άλλοι τόσοι είναι καλλιτέχνες αφού είναι τόσο ευαίσθητοι και διαισθητικοί. Σε κάθε επάγγελμα διακρίνονται για την αφοσίωση και την εργατικότητά τους-γίνονται δε λαμπροί επιστήμονες και γιατροί. Νοσοκόμες, θεραπευτές και θεραπεύτριες κάθε είδους, μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς, οικολόγοι, κτηνίατροι-σ’ αυτά τα επαγγέλματα πραγματικά κυριαρχούν.

Στις σχέσεις τους είναι πολύ ευγενείς, στοργικοί, γεμάτοι φροντίδα και αγάπη για τον/τη σύντροφό τους, λάτρεις της οικογένειας και ένθερμοι υποστηρικτές της υγιεινής ζωής και της οικολογίας. Αγαπούν να προσφέρουν. Δοτική, ντροπαλή, αληθινή, ήρεμη, απαλή σαν ένα κασκόλ από κασμίρι- η γυναίκα Παρθένος είναι από τα πιο κατάλληλα ζώδια για μακρόχρονες σχέσεις, ίσως η πιο κατάλληλη για σύντροφος απ’ όλο το ζωδιακό στερέωμα.

Η ζωή είναι σαν ένας τροχός-αργά ή γρήγορα θα σε φέρει πάλι στην αρχή, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα.

Stephen King (21.9.1947)

Οι Παρθένοι πιστεύουν βαθιά στο κοινωνικό σύνολο και στην εξέλιξη του ανθρώπου και είναι ουσιαστικά ανθρωπιστές-περισσότερο από τους κατεξοχήν ουμανιστές Υδροχόους που τους είναι μεν πιο εύκολο να εμπνεύσουν τα πλήθη αλλά πιο δύσκολα δεσμεύονται στο να προσφέρουν στην κοινωνία. Οι Παρθένοι έχουν μάθει να αγαπούν τον συνάνθρωπο και να το δείχνουν με τον πιο «γειωμένο» και έμπρακτο τρόπο: την υπηρεσία.

Στα μείον τους συγκαταλέγονται η αναβλητικότητα, η υπερανάλυση, η γκρίνια και το κουτσομπολιό, η τελειομανία, η υποτέλεια και η καχυποψία.

Από τα θετικά τους σημεία ξεχωρίζουν η ευγένεια, το χιούμορ, η διακριτικότητα, η εξυπνάδα, η δοτικότητα, ο ρεαλισμός, η αφοσίωση και η τρυφερότητα.

Ας μην ξεχνάμε πως η γνωστότερη και λαμπρότερη εκπρόσωπος του ζωδίου της Παρθένου, που αφιέρωσε τη ζωή της στους συνανθρώπους της και προσφέροντας τόσα πολλά στην ανθρωπότητα, δεν είναι άλλη –φυσικά- από τη μητέρα Τερέζα.

Αν και τους λείπει το υπόγειο πάθος ενός Σκορπιού, η γενναιοδωρία του Λέοντα, η τσαχπινιά του Καρκίνου ή ο δυναμισμός ενός Κριού, οι άντρες Παρθένοι, ως πολύ ήρεμοι και εγκεφαλικοί εραστές, είναι από τους πιο γοητευτικούς του ζωδιακού, ενώ είναι και αρκετά άστατοι-σε πολλές περιπτώσεις δε μπορεί να γίνουν πολύ ομιλητικοί και λίγο…kinky στο σεξ (κεκλεισμένων των θυρών φυσικά και αν βρουν τον/την κατάλληλο παρτενέρ)! Τους αρέσουν οι έξυπνες (ή μάλλον οι brilliant) γυναίκες.

Μην ξεχνάτε πως ο intellectual και σούπερ γοητευτικός Richard Gere είναι Παρθένος, ο δε πρώτος 007, ο gentleman Sean Connery, επίσης!

Για το προσεχές διάστημα, ειδικά για τους Παρθένους ειδικά του πρώτου δεκαημέρου, ο Ουρανός από τον Ταύρο που τους κάνει ένα ωραίο τρίγωνο, θα φέρει ευκαιρίες και αλλαγές σε απρόβλεπτους τομείς της ζωής τους και ανατροπές σε σχέσεις και οικογενειακές συνθήκες, οι οποίες θα είναι καλές, όσο κι αν θα φανούν στην αρχή λίγο απότομες.

 

You may also like