Ταύρος, ο ηδονιστής

Έχει έρθει η ώρα του Ταύρου, εδώ και αρκετές μέρες, πλησιάζουμε άλλωστε στην μεγαλειώδη πανσέληνο στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου στις 11/5 που διαπραγματεύεται θέματα εμπιστοσύνης και επιχειρεί να δημιουργήσει μια γέφυρα ανάμεσα στις εσωτερικές, ασυνείδητες (Σκορπιός) και εξωτερικές, συνειδητές (Ταύρος) ανάγκες μας. Τα ζώδια του σταθερού ταύρου του δεύτερου και τρίτου δεκαημέρου έχουν έντονες συναισθηματικές αλλαγές, φόρτιση, εντάσεις και παθιασμένες «λύσεις» ή συναντήσεις του παρελθόντος.

Το δεύτερο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου είναι το πιο μεγαλόπρεπο και το πιο πεισματάρικο από όλα. Ανάμεσα στα πιο εγωιστικά ζώδια, παρ’όλο που ο Σκορπιός μας «τσακίζει» με την καχυποψία και το παρασκήνιο που δημιουργεί, και ο Κριός και Λέων μας κουράζουν με την εγωπάθεια και την αυτοπροβολή τους ή αν ο Αιγόκερως και ο Υδροχόος μας κάνουν τα νεύρα κρόσσια με την ψυχρότητα και την αδιαλλαξία τους, ο Ταύρος είναι μια κατηγορία από μόνος του.

Ο Ταύρος είναι γεννημένος για να υπομένει και να αντέχει, αλλά για να το καταφέρει αυτό, λειτουργεί ως οδοστρωτήρας. Πεισματάρης, ανθεκτικός, υπομονετικός, με τάσης απομόνωσης αλλά και πολλές καλλιτεχνικές ανησυχίες, έχει κυρίαρχο πλανήτη την Αφροδίτη: αυτό τον κάνει να αναζητά τον έρωτα σε κάθε του μορφή, υλική, σωματική, πνευματική-μέσα από έργα τέχνης, έργα μαγειρικής, μέσα από κάθε έκφραση και δημιουργία.

Η σχέση είναι θεμέλιος λίθος της ζωής τους:αποζητούν την ασφάλειά της όχι μόνο για λόγους κοινωνικούς και συναισθηματικούς αλλά και για λόγους συναισθηματικής οκνηρίας. εγωισμού και αδιαλλαξίας.
Αν δεν πίνεις, δεν τον δέρνεις και δεν χαρτοπαίζεις, τότε ένας Ταύρος αποκλείεται να σε χωρίσει! Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν από τα μικρότερα ποσοστά διαζυγίων από τα υπόλοιπα ζώδια, ειδικά αν έχουν στο χάρτη τους και άλλους σταθερούς πλανήτες.
Το μυστικό είναι να μάθεις να εκτιμάς τις στιγμές της καθημερινότητας: με έναν Ταύρο ηρεμείς και απολαμβάνεις τις μικρές και μεγάλες χαρές της ζωής.Είναι το κατεξοχήν ζώδιο της γαλήνης και της ήρεμης δύναμης.

Ο Ταύρος γεννιέται μέσα στην Άνοιξη, τη στιγμή του πιο έντονου οργασμού της Φύσης. Είναι ένα από τα πιο ερωτικά και φιλήδονα ζώδια κι αποζητά την ηδονή και την απόλαυση σε κάθε της έκφανση. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι είναι πολύ ζηλιάρης.Ο Οθέλος του Σαίξπηρ ήταν ή Σκορπιός ή Ταύρος, κι όπως έχουμε επισημάνει κι άλλη φορά, το μόνο ζώδιο που μπορεί να δαμάσει τον εγωισμό,το δεσποτισμό, την υπεροψία και την αυταρχικότητα του Ταύρου είναι η βαθιά σκοτεινιά του απέναντί του ζωδίου- του υδάτινου και αυτοκαστροφικού Σκορπιού.
Η γοητεία του είναι το μεγάλο του όπλο: είναι πάντοτε αναμφισβήτητη και έχει έντονη ερωτική ζωή, ενώ δεν διστάζει να ανακαλύψει κρυφές και απαγορευμένες ηδονές, όταν νιώθει ασφαλής και προστατευμένος σε μια σχέση, ή όταν η απόλαυση κυριαρχεί στο μυαλό και στην καρδιά του σε καθημερινή βάση.
Ας μην το ξεχνάμε: Ο Ταύρος αγαπά τη Ζωή. Την τριασδιάστατη ύπαρξη με τις επίγειες απολαύσεις και τους πειρασμούς, Με τρόπο αργό και ράθυμο, απολαμβάνει την κάθε μπουκιά, και την κάθε γουλιά στην πορεία αυτού του γραμμικού μονοπατιού…και πάντοτε ψάχνει συνοδοιπόρους σε αυτό το ταξίδι της ηδονής.
Αν θέλετε καλό σεφ, υπέροχο εραστή ή μοναδικό καλλιτέχνη, επιλέξετε έναν/μια Ταύρο. Ο Σαλβαντόρ Νταλί,ο μεγάλος υπερρεαλιστής ζωγράφος και διάσημος εραστής, ήταν Ταύρος, ενώ για τον William Shakespeare τα λόγια είναι περιττά.

Λάτρεις της αρμονίας και της σταθερότητας, πρακτικοί και αξιόπιστοι καθώς είναι, έχουν -δυστυχώς-και άλλες ποιότητες που μερικές φορές οδηγούν τους άλλους γύρω τους σε απελπισία: Χοντροκέφαλοι και «ντουβάρια»;

Επίμονοι και άτεγκτοι; Αργόσυρτοι και μαλθακοί;
Ξεκουνουνιούνται μόνο με γερανό; Σκάνε γάιδαρο; You name it!

Με τον Κρόνο να περνάει στον τρίτο δεκαήμερο του Τοξότη και να πλησιάζει σιγά σιγά στον φιλικό για τους Ταύρους Αιγόκερω, η περίοδος που έρχεται μέχρι τέλος του 2017, είναι από τις καλές. Από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά με το Δία να περνάει στο απέναντι ζώδιο, τον Σκορπιό, που θα τους κάνει ένα ευνοϊκότατο τρίγωνο,όλα θα είναι καλύτερα και ειδικά στο τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών!
Έρχεται μια πολύ παραγωγική περίοδος με ευκαιρίες για ανάπτυξη αλλά και σταθεροποίηση πλάνων και συνεργασιών, ενώ δεν αποκλείεται ένας κεραυνοβόλος έρωτας που θα σας δώσει ξανά τη χαρά της ζωής και θα σας βοηθήσει να αφεθείτε στην πιο παιχνιδιάρικη πλευρά του εαυτού σας, . Το 2018 είναι πολλά υποσχόμενο όσον αφορά τις σχέσεις και δεν αποκλείεται πολλοί και πολλές από εσάς να βρείτε το άλλο σας μισό και να προχωρήσετε σε βήματα που δεν θα τολμούσατε πριν.
Διάσημοι Ταύροι είναι: ο Karl Marx,ο Αδόλφος Χίτλερ,η Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, ο Emanuel Kant, καλλιτέχνες με μεγάλη ακτινοβολία, όπως ο γοητευτικότατος Τζακ Νίκολσον, η Shirley MacLein , η Kate Blanchet και η αγαπημένη Adele!

You may also like