Το ίντερνετ του μέλλοντος στη Σάμο

Διεθνής συνάντηση κορυφής με θέμα τα Ανοικτά Δεδομένα και τη Διαλειτουργικότητα στο Internet του Μέλλοντος, πραγματοποιήθηκε στη Σάμο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, όπως το W3C, η μονάδα ISA της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Διαλειτουργικότητα, το Ελληνικό Κοινοβούλιο και οργανισμοί του Δημόσιου Τομέα από Ελλάδα, Αυστρία, Ισπανία, Ιταλία και Σλοβενία.

Περισσότεροι από 80 υψηλού επιπέδου ειδικοί της πληροφορικής και των επικοινωνιών από 20 χώρες συμμετείχαν στο 3ο Samos Summit, διεθνή συνάντηση που τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων.

Συνδιοργανωτές και υποστηρικτές του Samos Summit είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Ελληνικό Κέντρο Διαλειτουργικότητας και τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης των Google, IBM, Microsoft, Intrasoft International, Engineering Ιταλίας, Whitehall Reply Ιταλίας, TXT Ιταλίας, Athens Technology Centre και Fraunhofer Γερμανίας που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που η Σάμος είναι για μερικές ημέρες στο επίκεντρο των εξελίξεων για το Internet του Μέλλοντος» και τις εφαρμογές του για τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και τους πολίτες διεθνώς», δήλωσε ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών με έδρα το Καρλόβασι, και πρόεδρος του συνεδρίου, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «στο πλαίσιο του 3ου Samos Summit, γίνονται σημαντικές ανακοινώσεις και τοποθετήσεις από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και τα σπουδαιότερα ερευνητικά κέντρα πληροφορικής. Η συμβολή των Ελλήνων επιστημόνων, ερευνητών και επιχειρήσεων πιστεύουμε ότι θα είναι και σε αυτόν τον τομέα ουσιαστική αλλά και ανταποδοτική για την κοινωνία, προς μια ανοικτή και αποτελεσματική διακυβέρνηση».

Πηγή:http://www.newsbeast.gr

You may also like