Έφη Νικολοπούλου – Ψυχολόγος, Λογοθεραπεύτρια

Είμαι Ψυχολόγος-Λογοθεραπεύτρια και εργάζομαι με παιδιά προσχολικής (3ετών), σχολικής και εφηβικής ηλικίας. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Αγγλία και είμαι μέλος του BPS (BritishPsychologicalSociety) και του RCSLT (Royal College of Speech and Language Therapy). Στόχος μου από την αρχή των σπουδών μου ήταν να συνδυάσω τη λογοθεραπεία με την ψυχολογία, γιατί κατά τη γνώμη οι δύο αυτοί τομείς είναι άμεσα συνδεδεμένοι και αλληλοεξαρτώμενοι.

Κατά τη διάρκεια του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού τίτλου, αλλά και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, εργαζόμουν εθελοντικά στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Γ.Ν.Α. (τμήμα Ψυχιατρικής) και στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Στην Αγγλία εργάστηκα σε σχολείο με παιδιά που είχαν δυσκολίες συμπεριφοράς και απέκτησα κλινική εμπειρία πολύτιμη για τα μετέπειτα επαγγελματικά μου χρόνια.

Σήμερα εργάζομαι στα Εκπαιδευτήρια Δούκα ως ψυχολόγος του νηπιαγωγείου και ταυτόχρονα ανήκω στο τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας για παιδιά (δημοτικού , γυμνασίου) που παρουσιάζουν δυσκολίες στη μάθηση και στη συγκέντρωση εντός του σχολικού πλαισίου. Παράλληλα, συνεργάζομαι με Ψυχολόγο-Ειδική Παιδαγωγό αναλαμβάνοντας τη διάγνωση και την αποκατάσταση παιδιών με αναπτυξιακές, συναισθηματικές και μαθησιακές δυσκολίες καθώς επίσης και περιπτώσεις που χρήζουν λογοθεραπείας.

Παρακολουθώ συνέδρια και σεμινάρια πολύ τακτικά, διότι πρώτον οι σύγχρονες τάσεις στην εξέλιξη κάθε επιστήμης στηρίζονται στη σύνθεση των γνώσεων μεταξύ διαφορετικών χώρων και τμημάτων και κατά δεύτερον τα ίδια τα παιδιά απαιτούν την επαγρύπνηση των επιστημόνων για να εξελιχθούν και να προοδεύσουν.

Νικολοπούλου Έφη , Ψυχολόγος-Λογοθεραπεύτρια
Καλομενοπούλου 7, Ν. Ψυχικό

Τηλ/Fax: 210 – 6778110
Email: [email protected]